PREMIUMWeegschaal 23-9 t/m 22-10

Conflicten? De Weegschaal is zo onpartijdig als Zwitserland

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Vrede, harmonie, balans: de Weegschaal kan niet zonder dit trio. Daardoor verzamel je een enorme vriendinnenschare van prettige mensen om je heen. Je luistert naar iedereen en geeft tactvol advies. Van misverstanden, confrontaties en ruzie moet je niets hebben, je bent zo onpartijdig als Zwitserland. Krijg je de geest, dan treed je op als diplomaat waarbij eerst de ene en dan de andere partij gelijk krijgt. Iedereen weer blij? Mooi zo! Fair en vergevingsgezind als je bent, maak je nergens een wedstrijd van. Mede daarom zijn vriendinnen graag in jouw buurt. Maar ook vanwege je kunstzinnige blik, je kijk op mode en ander moois, en omdat je in goede en slechte tijden charmant en sociaal blijft. Samen op stap, samen werken, samen feesten. Hoe meer vrienden, hoe meer vreugd.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Besluitvaardig ben je niet, dat vertaalt zich ook in de keuze van goede vriendinnen. Omdat je iedereen gelijk behandelt, weten mensen soms niet of ze een vage kennis of hartsvriendin zijn. Je zou een goede politicus zijn, want je kunt zowel links als rechts prima vertegenwoordigen. Zoals de wind waait, waait jouw jasje. Die vage instelling kan vriendschap echter ondermijnen. Soms moet je nu eenmaal kiezen: zwart of wit? Weglopen of doen alsof je neus bloedt bij onenigheid, is niet altijd de juiste oplossing. Het iedereen naar de zin willen maken, is ook een valkuil. Dit zorgt voor stress en het verbergen van gevoelens, zelfs voor vriendinnen. Hierdoor kom je emotioneel onbereikbaar over.

•• Beste vriendinnen

De assertieve Ram is een uitdagende vriendin. Deze meester van het snelle besluit kan van jou leren om iets langer na te denken voordat ze zich ergens in stort. Met een Tweelingenvriendin houd je kletsmarathons waarbij je om de beurt sprintjes trekt. Met de Waterman botert het enorm op intellectueel gebied, zij is inspirerend en je bewondert haar. Je Kreeftvriendin verwen je met opbeurende telefoongesprekken en attente cadeautjes als ze zich niet lekker voelt. De Waterman kan je afhelpen van te grote pleaser-ambities: zet altijd eerst je eigen zuurstofmasker op.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Je kunt met iedereen wel opschieten, maar door jouw bries in combinatie met haar vlammen flakkeren de verschillen soms te hoog op met de Leeuw. Zij houdt weliswaar van je stijl, maar je vindt haar té aanwezig. Naast haar lijk je een muurbloempje, dat voelt uit balans. Ook met de Schorpioen is er geen match, zij zoekt overal wat achter terwijl je het goed bedoelt. Met Vissen en Kreeft heb je eenvoudig weinig gemeen.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Soms is een flinke ruzie goed om de lucht te klaren. Ga dus vaker confrontaties aan, die kunnen uiteindelijk voor een balans zorgen. Zeg het gewoon als je het ergens niet mee eens bent. En nee, niet iedereen vindt jou leuk. Helemaal niet erg. Je kunt niet iedereen plezieren.

Superklik: Ram
Liever niet: Leeuw

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden