PREMIUMSteenbok 21-12 t/m 19-1

De Maagd begrijpt heel goed dat je soms een workaholic bent

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Je bent serieus, geen allemansvriend. Van groepjes en kliekjes hou je je liever afzijdig. Verlegenheid maskeer je met een koele, zelfverzekerde houding. Het kost tijd om je vertrouwen te winnen, maar is iemand eenmaal ‘binnen’, dan ben je enorm trouw. Beloof je om te helpen verhuizen/schilderen/feestje plannen, dan ben je er stipt op tijd, compleet met gereedschap en to do-lijstje. Misschien lijk je op het eerste gezicht wat eendimensionaal met je voorkeur voor werken, eten, slapen, en nog een keer. Maar goede vrienden kennen je als iemand met een intens gevoelsleven. Dit stille water heeft écht een diepe grond. De Steenbok staat er ook om bekend dat ze met de jaren ‘jonger’ en losser wordt.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Je hebt een sterke, politiek correcte mening waar je moeilijk van af te brengen bent. Conservatief ben je ook, alles moet bij het oude blijven. Wee degene die denkt jou blij te maken met een surpriseparty. Liever maak je een verjaardagsommetje, met als eindstation die oude bekende bistro voor koffie en appeltaart. Om vervolgens te mopperen over de koude taart, de lauwe cappuccino en de slechte service. Vroeger was alles beter. Je gevoelsleven blijft verborgen voor anderen, soms ook voor jezelf. Pas op, want in zo’n is-dit-alles-sfeer ligt een depressie op de loer.

•• Beste vriendinnen

Je herkent jezelf in de Stier, die is net zo gesteld op geld en luxe. Samen genieten jullie van huis en haard, interieurdesign en het buitenleven. Mooie plantjes uitzoeken en een plekje geven, een wandeling maken, een terrasje pakken. Met de Maagd kun je goed door een deur, ook professioneel. Grote kans dat jullie elkaar via het werk hebben leren kennen. Omdat zij jouw workaholic-neiging begrijpt, kun je bij haar maximaal jezelf zijn. Grote kans dat je samen in zaken gaat. Jullie zien dat gat in de markt en zij geeft je de leiding. Stabiliteit vind je eveneens bij de Kreeft, die trekt zich aan jou op. Je wordt milder als zij haar gevoeligheden deelt.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Voor de onvolwassen fratsen van de Ram en de Boogschutter trekt je je neus op. Feestje? Theaterbezoek? Waarom in vredesnaam, er moet gewerkt worden! Waagt die Leeuw je autoriteit te ondermijnen, dan zwijg je haar dood. Jij weet het gewoon beter. Ook met de dromerige Vissen heb je weinig gemeen.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Laat je hart eens wat vaker spreken. Je voelt het allemaal wel, maar het moet er ook uit. Laat ook onzekerheid en verlegenheid gewoon zien en verzamel mensen om je heen die afleiden van alles wat serieus is. Af en toe gek doen maakt onverwachte kanten in je los, je vrijgevige bijvoorbeeld. Want helpen doe je niet alleen graag met raad en daad, maar ook met geld.

Superklik: Stier
Liever niet: Ram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden