PREMIUMSchorpioen 23-10 t/m 21-11

De praktische aard van de Stier heeft een rustgevend effect

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Gevoelens zitten diep bij de Schorpioen, dus ook in vriendschappen ga je niet over een nacht ijs. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Trouwe vriendinnen heb je al jaren, zij waarderen dat je hen feilloos aanvoelt. Toneelspelers zijn aan het verkeerde adres, maskers zijn er om afgezet te worden. Alles wat je doet, doe je met passie. Je motto is: doe het grondig of doe het niet. Anderen tot op het bot ontleden is je grootste hobby en al die psychologische wijsheid maakt je tot een interessante gesprekspartner. Een geweldige gastvrouw ben je ook, al geef je niets om populariteit of onzinnige tafelroddels. Je hebt stijl omdat je helemaal jezelf bent.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Gaat je beste vriendin met iemand anders socializen, dan word je jaloers en komt je innerlijke heks tevoorschijn. Sarcastische, soms zelfs gemene opmerkingen zijn dan niet van de lucht. Je onthoudt namelijk alle missers die een ander maakt en dist ze bij jaloezie of onenigheid graag op. Dat kan aanvoelen als een gifstekel in de rug. Je maakt er bovendien graag een grote scène van, met veel toeschouwers. Voel je je rot, dan zul je niet gauw steun zoeken bij vriendinnen. Liever begraaf je je onder een berg werk of je trekt je mokkend terug, veilig thuis. Gordijnen dicht en smoren maar. Vriendinnen die dan te dichtbij komen, kunnen een veeg uit de pan krijgen: “Bemoei je met je eigen zaken.”

•• Beste vriendinnen

Maagden en Steenbokken brengen je veilige bootje niet gauw aan het deinen, zij zijn gemakkelijk in de omgang en zeer betrouwbaar. Met een Stier kun je lezen en schrijven, haar rustige, praktische aard en luisterende oor hebben een rustgevend effect. Tegenover haar geef je zelfs ruiterlijk missers toe, zij zal ze immers nooit tegen je gebruiken. Bovendien kun je met haar over alles bomen, tot diep in de nacht. De andere watertekens Kreeft en Vissen zijn je gevoelsmaatjes. De Vissen leert je om groter te dromen en je creaties aan de wereld te tonen. De Kreeft herkent zich in jouw belevingswereld en geef een gevoel van thuiskomen.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

De Tweelingen met haar oppervlakkige plaatjes past niet bij je. Ook de Leeuw biedt te veel geschreeuw en te weinig wol. In plaats van opbeurend, ervaar je hen als vermoeiend. De Waterman kun je wat moeilijk volgen met haar verhalen die alle kanten op schieten. Wat wil ze nou eigenlijk zeggen? Laat maar.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Vrienden maken staat niet op je to do-lijstje, helemaal niet nodig, toch? Maar vrienden hébben vind je wel fijn. Laat daarom wat vaker je kwetsbaarheden zien, dat zorgt ervoor dat anderen zich beter in jou herkennen. Je staat dan niet boven hen, maar naast hen. Dat doet vriendschappen goed. Gebruik de mensen om je heen wat vaker als spiegel voor de mooiste reflecties en nog meer bagage. Allemaal levenswijsheid die je weer kunt doorgeven.

Superklik: Stier
Liever niet: Waterman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden