PREMIUMBoogschutter 22-11 t/m 20-12

De Ram en de Leeuw kunnen hard lachen om je botte humor

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Saai is het nooit met een Boogschutter erbij. Je enthousiaste, eerlijke en vrije manier van doen spreekt mensen aan, vriendinnen hangen aan je lippen. Groots en meeslepend wil je leven. Ben je niet per camper onderweg door Europa, dan probeer je wel een yurt in Turkije of je wandelt de Camino naar Santiago de Compostella. Het avontuur trekt, de wereld is je speelplaats. Al lerend en filosoferend ontdek je culturen en tijdens je omzwervingen leg je gemakkelijk contact met anderen. Grote kans dat je overal ter wereld logeeradresjes bij vriendinnen hebt. Zij waarderen niet alleen je humor, maar ook de filosofische gesprekken. Politiek? Klimaatcrisis? Je hebt er iets over te melden en draait niet om de hete brei heen. Geestig ben je ook, je dikt jouw werkelijkheid graag aan en dat kan hilarisch zijn. Daarnaast heb je een groot rechtvaardigheidsgevoel, dus ook de ‘underdog’ is veilig bij jou.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

De waarheid is voor jou een ruim begrip en je past je mening nogal eens aan, net hoe het uitkomt. Vriendinnen krabben zich soms achter de oren: “Maar gisteren zei je nog dat…” Die nonchalance brengt je soms in verlegenheid, maar mensen weten daardoor ook niet wat ze aan je hebben. Daarnaast hang je graag ‘de baas’ uit en wil je altijd gelijk hebben. Je laat je bovendien niet beteugelen. Dat betekent dat zelfs je beste vriendin geen beslag op je tijd mag leggen. Best kans dat een afspraak ‘vergeten’ wordt omdat je iemand tegenkwam met wie een leuk gesprek uren uitliep. Organisatietalent is niet je sterkste kant, dit kan vriendschappen onder druk zetten. Vriendinnen moeten een flinke portie geduld en een ferme dot begrip meebrengen.

•• Beste vriendinnen

Voor de hand liggende vriendinnen zijn de Ram en de Leeuw. Zij grinniken om je soms botte gevoel voor humor en je waardeert de energieke Ram en de creatieve Leeuw. Bovendien zijn ook zij allebei onafhankelijk; ze nemen het je niet kwalijk als er weer eens ‘niet thuis’ wordt gegeven. Ook de Waterman spreekt je aan, jullie verbeeldingskracht kent geen grenzen. Samen zet je serieus grote bomen op over alternatieve manieren van leven.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Leugens komen niet over je lippen, en de onverbloemde waarheid is soms lastig te verdragen voor de Vissen. Ook de Kreeft krijgt andermans mening liever wat genuanceerder opgedist. Tip: vraag niet aan een Boogschutter of een broek afkleedt als je geen eerlijk antwoord wil krijgen. De Tweelingen houdt liever een achterdeurtje open om te ontsnappen en de Weegschaal legt je woorden op een goudschaaltje. Geen vriendinnentreffers daar dus!

•• Tips voor extra innige vriendschap

Wil je gelijk of wil je geluk? Kiezen is niet nodig als je wat vaker water bij de wijn doet. Want jouw waarheid is vaak prachtig, maar misschien nog mooier als je hem voor jezelf houdt. Je bent niet de enige met levenservaring, dus luister ook eens naar de visie van vriendinnen. Ze zullen je verrassen.

Superklik: Waterman
Liever niet: Kreeft

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden