PREMIUMVissen 19-2 t/m 20-3

De Steenbok brengt de structuur waaraan het jou nog weleens ontbreekt

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Je bent een kei in het maken van vrienden en in het onderhouden van die vriendschappen. Sensitief als je bent voel je precies aan wat een ander nodig heeft: een arm om de schouder, een luisterend oor of de slappe lach. Je maakt het anderen graag naar de zin en hoeft daar niets voor terug. Vriendinnen mogen je wakkerbellen, zelfs slaapdronken lepel je wijze adviezen op. Vergevingsgezind ben je ook. Heeft iemand je in een grijs verleden een kunstje geflikt, dan zul je dat zowel vergeten als vergeven. Voor een feestje, liefst met thema en bijbehorende outfit, ben je altijd te porren.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Een scherpe opmerking, een fout grapje – de Vissen voelt zich snel aangevallen, niet serieus genomen of op de tenen getrapt. Bijna alles vat je persoonlijk op en dat maakt dat anderen soms op eieren moeten lopen. Erg netjes ben je niet, wie bij jou op de bank wil zitten moet eerst een stapel tijdschriften wegleggen en de kruimels wegvegen. Moet er een muur geverfd worden? Grote kans dat er meer verf op jou zit dan op de muur, en dat je aflakt met de grondverf. Ook ben je wat verslavingsgevoelig, ‘onder invloed’ komt in het beste geval je aanhankelijkheid naar boven en in het slechtste geval verander je in een heks die missers van vriendinnen ongecensureerd doorvertelt.

•• Beste vriendinnen

Voor het emotionele welzijn van Schorpioen en Kreeft-vriendinnen sta je in tot in het bejaardenhuis. Of het nu gaat om fysieke of emotionele kwaaltjes, je troost en koestert. Of je pakt de tarotkaarten erbij en geeft een spiritueel advies, waarna ze opgelucht en met frisse moed de deur uit gaan. Deze liefde gaat diep, de Schorpioen vergeet zelfs haar stekel en je leert beter voor jezelf opkomen. Ook met de Stier en de Steenbok kan de Vissen nauw bevriend zijn. De Stier is loyaal en staat altijd voor je klaar, de Steenbok brengt de structuur die de Vissen vaak ontbeert.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Hoewel de theatrale Leeuw wel amusant is, is dit geen materiaal voor een innige vriendschap. Te aanwezig, te luidruchtig. Ook van de onbesuisde Boogschutter kun je niet veel hebben. Van tegenpool Maagd kun je veel leren, maar je vindt haar ook wat saai. De Tweelingen maakt je nerveus met al haar meningen en ideeën. Wat vindt ze nou eigenlijk echt?

•• Tips voor extra innige vriendschap

Af en toe iets terugvragen voor alles wat je geeft, komt vriendschappen ten goede. Je raakt minder uitgeput, maar je geeft ook anderen de kans om te geven, en geven maakt gelukkig. Vraag dus gewoon om hulp bij het opruimen, een massage of gewoon een knuffel. Je bent namelijk heel fysiek ingesteld. Let maar op, het wordt je gegund. Ook mag je best minder verlegen zijn. Heb wat meer vertrouwen in jezelf en anderen, automatisch zullen zij dat vertrouwen waarmaken.

Superklik: Schorpioen
Liever niet: Leeuw

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden