null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 1 juni: Weegschaal, je hoeft niet alles uit te spreken wat je denkt

De tarotkaart die voor 1 juni is getrokken is ‘Koning van Zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: vrijheid, onafhankelijkheid en verstandig handelen. Je hebt veel ideeën, begrijpt dingen snel en verliest jezelf niet. In de liefde bewaar je wat afstand om helder te kunnen zien. Je streeft naar gelijkwaardigheid. Op het werk ben je handig, vlot en gericht op je eigen taken.

Ram

Laat je niet haasten, je moet denken voordat je doet. Probeert iemand vandaag op je knoppen te drukken, blijf dan bij je adem. Maak nu liever geen oogcontact, dan blijf je neutraal.

Stier

Zoek gezelschap van een Weegschaal of Waterman vandaag. In hun mentale sfeer maak je de minste brokken. Stel beslissingen van het hart uit, vooral als het gaat over trouwen of scheiden.

Tweelingen

Belangrijke papieren op orde brengen lukt uitstekend vandaag: verzekeringen, hypotheekaktes, pensioenregelingen, notariële zaken. Alles in de juiste map geeft rust en ruimte.

Kreeft

Iemand geeft je helder advies. Hoor het niet alleen, maar luister ernaar en volg het op. Schenk in de liefde niet zomaar je vertrouwen. Woorden klinken mooi, kijk liever naar daden.

Leeuw

Gesprekken worden al gauw debatten. Geniet van de interactie en gebruik je brein als een spons die alles opzuigt. Aantekeningen die je nu maakt, kunnen je later enorm van pas komen.

Maagd

Jouw eigen gezelschap is nu goud waard. Werk je solo, dan komt er veel uit je handen. Single? Geef je nummer niet aan de eerste de beste. Een date wijst uit: wordt het zoenen of blijft het bij zoomen?

Weegschaal

Je hoeft niet alles uit te spreken wat je denkt. Komt iemand bij je voor advies, bied vooral dat luisterend oor en stel open vragen. Men komt zelf met antwoorden. En is jou dankbaar!

Schorpioen

Best kans dat jij alleen thuisblijft. Even wat dingen voor jezelf op een rijtje zetten. Herdenken, navoelen, kaarsje branden voor die overledene. Je kunt het nu goed met jezelf vinden.

Boogschutter

Spontane acties, emotionele reacties: laat ze maar wegwaaien. Richt je liever op dingen die je moet doen, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt. Ze lukken vandaag wonderwel!

Steenbok

Prima dag voor vergaderingen, besprekingen en orde op zaken stellen. Er komen heldere antwoorden op vragen. Raak je verstrikt in woordenwisselingen? Denk simpel. Dat is nu gemakkelijk.

Waterman

Vergeef jezelf voor de ‘fouten’ die je eerder maakte. Vandaag staat voor een nieuw begin. Als je het kunt dromen, dan kun je het doen. Zet een punt en begin met een hoofdletter.

Vissen

Komen herinneringen stiekem uit je ogen rollen in de vorm van tranen? Dat vleugje nostalgie staat je goed. Je kunt nu anderen helpen om woorden te vinden voor gevoelens.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden