null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 10 juni: Leeuw, als je niet accepteert dat je verdrietig bent, blijft het veel langer kleven

De tarotkaart die voor 10 juni is getrokken is ‘De Dood’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: De Dood staat voor loslaten en opnieuw beginnen. Dat kan betekenen een liefde loslaten, een baan opzeggen, je uiterlijk veranderen of een verslaving vaarwel kussen. Dus vrees niet. Onthechting maakt je vrij en jong!

Ram

Vandaag zit je in een zuiverend proces. Of je nu je kledingkast uitmest à la Marie Kondo of alles aan goede doelen geeft. Wist je dat de meeste mensen maar twintig procent van hun kleding dragen?

Stier

Loslaten is niet je beste eigenschap. Loyaliteit is een prachtige karaktertrek, maar soms moet je ‘dood hout’ uit je tuin halen, zodat er nieuw leven kan ontstaan. Welke eigenschap wil je loslaten?

Tweelingen

Een transformatie gaat niet zo snel als een eitje koken. Toch is het voor de buitenwereld al zichtbaar dat je aan het verpoppen bent. Neem wat extra rust, zodat je straks weer het stralende middelpunt kunt zijn.

Kreeft

Een rouwproces kost tijd en energie. Je kunt alles wel proberen weg te stoppen, maar die bevroren tranen in je hart moeten smelten. Vandaag zegt de kaart: laat maar stromen. Zakdoeken en een beker ijs erbij.

Leeuw

Als je niet accepteert dat je verdrietig bent over iemand die je bent verloren, blijft het verdriet veel langer aan je kleven. Maak een mooi altaar met bloemen, kaarsen en een foto. Leef met acceptatie en rust.

Maagd

De Dood lijkt een angstige kaart, maar denk aan een slang die om de zoveel tijd z’n huid verliest om een glanzende, mooie versie terug te krijgen. Het is een natuurlijk proces. Stap opzij en laat het nu gebeuren.

Weegschaal

Het klinkt wel erg gewichtig, maar wie durft te sterven, durft te leven. Ben je bang voor de dood of accepteer je het als het meest natuurlijke onderdeel van het leven? Filosofeer.

Schorpioen

Soms zit het mee en soms zit het tegen in het leven. Leg vandaag eens alles onder een microscoop. Je gezondheid, je financiën, je vriendschappen, je dromen. Wat mag er blijven, wat kan er weg?

Boogschutter

Geef je over en vertrouw op de processen van het leven. Je denkt soms wel dat je alles in de hand hebt, maar alles heeft een begin en een einde. Kijk maar naar de seizoenen in de natuur en laat los.

Steenbok

Wie in reïncarnatie gelooft heeft niets te vrezen, maar wat weten wij nou echt van de dood? De kaart van vandaag staat ook voor transformatie. Wie weet knip je alleen je haar af. Een metamorfose.

Waterman

Ben je van plan om te verhuizen, maar vind je het moeilijk om je buurtje, de mensen en je vertrouwde omgeving achter te laten? Of denk je aan een nieuwe baan? De kaart van vandaag zegt: ‘Spring en doe het!’

Vissen

Iemand verliezen van wie je houdt, breekt je hart. Of het nou door de dood of door een scheiding is. Maar wie innig liefheeft en vertrouwt op het mysterie van het leven, weet dat niemand ooit helemaal weg kan zijn.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden