null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 12 mei: Maagd, vandaag is het belangrijk dat je je boerenverstand inzet

De tarotkaart die voor 12 mei is getrokken is ‘Pentakels Ridder’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Wie geduld heeft, wint altijd de race. Alles in het leven heeft zo zijn eigen seizoenen. En soms vinden die allemaal tegelijk op één dag plaats. We spreken dan van een proces. Beweeg met de stroom mee. Haast is nu contraproductief.

RAM

Voor jou duurt een jaar gemiddeld elf minuten. Alles en iedereen is langzaam in jouw ogen. Waarom heb je zo’n haast? Ben je bang om gekwetst te worden of wil je je niet hechten? Wees eerlijk vandaag.

STIER

Treuzelen is een onderschatte eigenschap. Maar jij begrijpt als geen ander, dat als je de zaken wat langzamer laat verlopen, je er ook meer plezier aan kunt beleven. Neem anderen mee in jouw levenswijsheid.

TWEELINGEN

Geduld is een schone zaak. Zeker voor iemand die zo nieuwsgierig is als jij. De Pentakels Ridder vraagt je om opgestarte zaken af te maken in het tempo dat het beste is voor iedereen. Rustig aan, snelle jelle.

KREEFT

Jij hebt vandaag een neus voor financiële voordelen. Het kan zijn dat je droombank, nu voor 70% minder in de sale staat, of dat die verre reis in de aanbieding is. Pak meteen door. Sla je slag. Succesvol.

LEEUW

Het is belangrijk dat je vandaag de focus op je werk legt. Laat de familieperikelen even zonder jou hun ‘goddelijke’ gang gaan. Morgen zijn ze er nog. Maar nu eerst de belangrijke zaken. Jouw bijdrage is belangrijk.

MAAGD

De Pentakels Ridder is in je eigen aarde-element. Dat wil zeggen dat je niet zo snel in de fik staat, maar als het eenmaal zo ver is, is er geen houden meer aan. Vandaag is het belangrijk dat je je boerenverstand inzet.

WEEGSCHAAL

Je kunt niet alle risico’s in het leven mijden, door thuis op de bank te gaan zitten. Je mag vandaag best wel wat defensiever of angstiger zijn dan normaal, maar zet toch kleine stapjes. Je bent er echt bijna!

SCHORPIOEN

Zit je vast in je eigen werkregiem? Weiger je ’s middags even een wandelingetje te maken en ben je de laatste die z’n laptop dichtklapt? Vraag jezelf eens af waarom je jezelf begraaft onder al dat werk...

BOOGSCHUTTER

Ben je bang om emotioneel betrokken te raken bij dit nieuwe project? Je kunt niet remmen en gas geven tegelijk. Je kunt er wel open over praten, waarom je nog niet volledig aan boord bent. Wees transparant.

STEENBOK

Het is vandaag echt een dag om alles af te maken wat je al weken wegstopt in het mapje ‘to do’. Je hebt een vasthoudendheid die ook verfrissend voor jezelf is. Aan het einde van de dag ben je trots.

WATERMAN

Heb je vandaag het gevoel dat er geen passie en vuurwerk in je zit? Dat klopt. Maar in plaats van daarover te treuren, kun je je analytische en praktische bui inzetten voor zaken die die kwaliteiten vereisen.

VISSEN

Als je jezelf als een dromer typeert is het vandaag, met de Pentakels Ridder, belangrijk dat je extra realistisch naar de zaken kijkt. Wat je vandaag zaait, kan namelijk hele positieve gevolgen hebben.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden