null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 13 juni: Schorpioen, strijk over je hart

De tarotkaart die voor 13 juni is getrokken is ‘Rad van Fortuin’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: gebeurtenissen waarop we geen vat hebben – het verkeer, het weer, andere mensen – die jouw plannen doorkruisen. Iets gaat niet door en het is balen, maar je moet begrip ontwikkelen. In de liefde geeft deze kaart een ontevreden gevoel weer. Het lot lijkt een spelletje met je te spelen.

Ram

Je eigen gang gaan is vandaag de beste manier om conflicten te vermijden. Bewijs jezelf dat je sterk bent en laat je niet triggeren. Bijt op je tanden en tel tot tien… of duizend als het moet.

Stier

Stampvoeten helpt niet, je moet zelf in actie komen. Je staat versteld van hoeveel werk je kunt verzetten. In de liefde moet je ook over de brug komen; wat voel je echt? Het komt er nu duidelijk uit.

Tweelingen

Ben je het niet met elkaar eens, dan nog kun je elkaar respecteren. Ga diegene desnoods uit de weg – en ga je eigen gang. Uiteindelijk voel je je toch met elkaar verbonden.

Kreeft

Klagen over wat een ander allemaal doet (of niet doet) heeft geen zin. Zet zelf je schouders eronder en verander wat je wilt veranderen. Dan plof je straks met een goed gevoel over jezelf op de bank.

Leeuw

Houd het spreekwoord ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’ in ere. Gun een ander wat je zelf graag wilt, en wees verrast met de uitkomst.

Maagd

Als de wind der verandering waait… check dan uit welke hoek-ie komt! We zijn allemaal met elkaar verbonden, dus je hoeft het niet alleen te doen. Spreek je netwerk aan en vraag om hulp.

Weegschaal

Zit je ergens ‘te diep’ in? Als je nergens anders meer aan kunt denken, is het tijd voor verandering. Wees er niet bang voor, maar zoek de stilte op in de natuur. Die geeft alle antwoorden.

Schorpioen

Worden er afspraken geschonden? Zit je met de brokken van andermans missers? Strijk over je hart en herinner jezelf aan de keren dat jij zelf een fout maakte. Geef wat je zelf ook wilt ontvangen.

Boogschutter

Het is vandaag onmogelijk om je te vervelen. Jij geniet van de rust, mits je flexibel genoeg bent om gemaakte plannen te laten varen. Je mag je helemaal overgeven aan spontane dingen.

Steenbok

Wacht niet af tot een ander actie onderneemt, doe-het-zelf is vandaag je missie. Doe-het-samen is nog beter. Met vlinders in je buik bereik je een razend tempo. Stoelriemen vast!

Waterman

Het maakt niet uit als je valt, wél of je vlot weer opstaat. Sla het stof van je kleren en maak eerst een pas op de plaats. Op die manier kun je de 50% hoofd- en 50% hartregel toepassen.

Vissen

Houd je vast, want de achtbaan staat op een kantelpunt. Krijg je de bibbers van alles wat met een noodvaart op je afkomt? Je ogen dicht doen helpt niet, kijk het ‘gevaar’ juist recht in het gezicht.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider Waite-set en legt deze voor alle sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden