null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 14 mei: Maagd, een transformatie hoeft geen jaren te duren

De tarotkaart die voor 14 mei is getrokken is ‘Zwaarden Zes’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Zwaarden Zes staat voor een woelige reis, daarom is het nu het beste dat je je bestaande angsten onder ogen ziet. Doe je dat, kun je aan de overkant in rustig ‘vaarwater’ met een schone lei beginnen. Nog maar een klein stukje!

RAM

Gas geven is een manier om je problemen plat te walsen. Maar misschien niet altijd de verstandigste manier. Schakel terug en observeer eens rustig hoe je in deze situatie terechtgekomen bent.

STIER

Een mens vreest dat wat zijn grootste angst is. Dat wil niet zeggen dat er in de dagelijkse realiteit echt zulke problemen en obstakels zijn. Ga eerst iets anders doen, stofzuigen bijvoorbeeld, en breng dan alles in kaart.

TWEELINGEN

Het was een beetje hectisch de laatste paar dagen, maar vandaag gaat dat veranderen. Gewoon achterover hangen en de zaken even laten voor wat ze zijn. Alles wordt zometeen vanzelf helder.

KREEFT

Vandaag ben je bereidt om je flexibel op te stellen en echt met interesse naar de ideeën van anderen te luisteren. Je normale koppigheid heb je, voor nu, helemaal overboord gegooid. Hoera!

LEEUW

Soms is het verstandig om bestaande problemen gewoon de rug toe te keren. Laat ze gewoon even in hun eigen vet gaarkoken en kijk morgen nog een keer hoe de vlag ervoor hangt. Alles is nu opgeklaard.

MAAGD

Een transformatie hoeft geen jaren te duren. Soms maak je een reis door je hoofd en zie je allemaal nieuwe mogelijkheden. Je zult vandaag merken dat je aan het einde van de dag een ander mens bent.

WEEGSCHAAL

‘Van achteren kijk je de koe in de kont’, is het gezegde. Dus waarom je schuldig voelen of je zelfs schamen, voor iets wat je volgens jezelf anders had moeten doen. Begin vandaag opnieuw.

SCHORPIOEN

Als je bereid bent om met je partner samen te werken, dan gaat alles echt veel sneller en de sfeer in huis wordt er ook beter op. Gelijk hebben of gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen. Compromise!

BOOGSCHUTTER

Je kunt nog dagen om de hete brei heen lopen, maar je kunt ook even eerlijk op een papiertje schrijven waar je nou zo bang voor bent. Bespreek het met een vriend en laat haar d’r licht erover schijnen.

STEENBOK

Vandaag wordt een goede dag. Wat alleen van cruciaal belang is, is dat de issues van gisteren daar blijven. Herkauwen levert niet altijd de beste inzichten op. Start opnieuw met een nieuwe verhaallijn.

WATERMAN

Als je een korte trip maakt, zul je meteen een nieuwe kijk op de wereld krijgen. De oplossing valt je vanzelf toe. In plaats van je blind te staren, kun je het op een speelse en gezellige manier oplossen.

VISSEN

Ook al zijn de omstandigheden vandaag niet optimaal om met je feestmuts op tafel te dansen, moet je het toch doen. Je luchthartigheid werkt aanstekelijk. En zo krijg je op onorthodoxe wijze toch gelijk.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden