null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 16 mei: Vissen, zie tegenslagen als kansen om opnieuw te kiezen

De tarotkaart die voor 16 mei is getrokken is ‘De Dwaas’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: het zorgeloze kind in jou wil nieuwe dingen ervaren. Vanuit chaos ontstaat iets fris. In de liefde is er vrolijkheid, pret, speelse avonturen en ook wat onverantwoordelijk gedrag. Op het werk kan deze joker staan voor het begin van een nieuwe taak waarmee je nog geen ervaring hebt.

Ram

Luisterend naar je innerlijke stem raak je verzeild in een nieuw avontuur. Stort je erin met huid en haar, dan ontstaat er iets vanuit het niets. Zonder jou geen vooruitgang, je geeft iedereen energie.

Stier

Stilletjes aanhoren wat er om je heen gezegd wordt. Jij doet er je voordeel mee. Sluit je aan bij iemand wiens manier van doen je aanstaat. Je hoeft niet de leiding te nemen, het gaat vanzelf.

Tweelingen

De dieren om je heen geven je belangrijke boodschappen mee: maak je geen zorgen, wees speels! Het is een mooie dag om door het bos of over het strand strand te struinen met je hond of paard. Vrij als een vogeltje!

Kreeft

Al een tijdje stiekem verliefd? Spontaniteit krijgt vleugels als je niet nadenkt over de gevolgen. Voelt het goed? Ga ervoor! Zo niet, richt je op de natuur. Die is ook om verliefd op te worden.

Leeuw

Schudt die rugzak af, al dat zware spul kun je achter je laten. Zie de wereld met de ogen van een kind. Je ontdekt nu eenmaal meer over een persoon tijdens het spelen dan tijdens het praten.

Maagd

Je hoeft geen mooi weer te spelen om in je omgeving de zon te laten schijnen. Aandacht maakt alles mooier, dus geef het gul weg. En onthoud: spelen is de hoogste vorm van onderzoek.

Weegschaal

Het verleden achter je laten lukt wonderwel. Zet een punt achter iets, en je kunt weer met een hoofdletter beginnen. Laat wikken en wegen achterwege en maak er een kunstwerk van.

Schorpioen

Soms moet je gewoon in het diepe springen om erachter te komen dat je uitstekend kunt zwemmen. Kijk wel of je de juiste raadgevers om je heen hebt. De logica van een kind helpt.

Boogschutter

Zelfs tijdens het wandelen kun jij nu struikelen over dat stomme stoepje. Twee handen aan het stuur, je aandacht erbij. Stop je mobiel weg in het verkeer, better safe than sorry!

Steenbok

Iets durven wat niemand ooit deed, het gat in de markt vinden, die kans ruiken. Er zijn maar twee fouten die je van succes afhouden: niet beginnen en er niet volledig voor gaan. Jij weet beter!

Waterman

Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Je kunt je heerlijk verliezen in die droomwereld. Kan niemand je volgen? Moet niemand lachen? Als jij maar lol hebt.

Vissen

Zie tegenslagen als kansen om opnieuw te kiezen. Waar ligt jouw hart? Pak je agenda en kijk kritisch: wat moet je, en van wie moet dat? Streep dingen weg die geen plezier opleveren. Je verdient het!

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden