null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 18 mei: Vissen, ontsnappen naar een droomwereld brengt je niets

De tarotkaart die voor 18 mei is getrokken is ‘vijf van pentakels’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Gebrek en onzekerheid, er lijkt van alles te weinig te zijn. Warmte en hulp is er wel, als je maar goed kijkt. In de liefde vraagt dat eenzame gevoel om een andere aanpak – richting zelfvertrouwen. Plannen maken en risico’s nemen hoort bij het leven: just do it!

Ram

Heb je een dak boven je hoofd? Genoeg te eten en drinken? Lieve mensen om je heen? Tel je zegeningen en plak dat briefje van 50 euro in je portemonnee als herinnering: er is altijd genoeg.

Stier

Niets lekkers in huis, behalve jezelf? Laat voedsel je medicijn zijn en maak gezonds van lekkers. Wat dacht je van worteltaart of bananenbrood? Goed eten vergroot je zelfrespect.

Tweelingen

Verbloem je onzekerheid vandaag niet door veel te praten. Durven, doen en doorgaan zijn jouw steekwoorden op deze dag. Dat onbekende paadje leidt je naar het beste uitzicht.

Kreeft

Je droomwereld bestaat echt. Je vindt het aan de andere kant van angst. Voeg vandaag een scheut moed toe aan je maaltijd. Hoe? Kijk niet óf je iets kunt, maar hóe je het kunt aanpakken.

Leeuw

Een echte vriend loopt je nooit voor de voeten, behalve als je dreigt te vallen. Laat iemand vandaag voelen dat je van hem/haar houdt. Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk.

Maagd

Staat je stemming op standje regen? Geef jezelf toestemming om een onvoldoende te scoren. Perfectie is niet interessant. Jouw krachtige aanpak om fouten te herstellen des te meer.

Weegschaal

Wil je iets dat je nooit hebt gehad? Doe dan iets dat je nog nooit hebt gedaan. Deze kaart geeft je een schop onder je kont. Neem het risico en kom erachter hoe ver je kunt gaan.

Schorpioen

Wat je gelooft, wordt waarheid. Maak vandaag gebruik van gedachtenkracht door leuks over jezelf te denken. Ookal voel je je een dweil, dan nog ben je handig: om de vloer mee te boenen.

Boogschutter

Kun je het dromen? Dan kun je het doen. Het is een prima dag om grootse plannen waar te maken. Regel die emigratie, ga voor dat nieuwe bedrijf. Ga je angst aan en hij zal verdwijnen.

Steenbok

Lichtpuntjes: soms zijn ze groot, soms klein. Stop met ernaar zoeken, je kunt er ook zelf eentje zijn. Knoop dit mooie spreukje maar in je oren en maak het waar. Verras iemand met zonnigs.

Waterman

Je hebt een opkikker nodig. Zoek het niet in eten en drinken, maar in gezelschap. Wie bewonder je? Parkeer jaloezie en kijk wat je van diegene kunt opsteken. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Vissen

Te veel eten, te veel drinken, te veel slapen, te veel Netflixen... Ontsnappen naar een droomwereld brengt je niets. Prik luchtballonnen door en bezoek die nuchtere vriend(in) voor positieve inspiratie.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden