null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 2 mei: Tweelingen, je hoeft niet perfect te zijn voor liefde

De tarotkaart die voor 2 mei is getrokken is ‘Drie van zwaarden’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Ga je voor je verstand, of volg je je gevoel? Na een pijnlijke ervaring sta je voor een ‘noodzakelijke’ stap. Het kan gaan om een gebroken hart, een relatie die niet goed voor je was. Of voor ontslag. Heb je iets gedaan dat tegen je gevoel in ging? Nu heb je kans om dit te veranderen.

Ram

Ben je verdrietig? Tranen spoelen je schoon, dus laat ze lopen. Je wordt daar niet soft van, integendeel.

Stier

Geen enkele relatie is alleen maar pais en vree. Jij moet strijden om bij jezelf te blijven. Je mag nu je wonden likken. Zin niet op wraak, laat het akkefietje als zand tussen je vingers doorglijden.

Tweelingen

Je verstand roept: Ho! Tijd om naar je hart te luisteren, ook al doet het pijn. Geef je fouten ruiterlijk toe, betoon spijt. Je hoeft niet perfect te zijn voor liefde, je gevoelens laten zien is genoeg.

Kreeft

Zonder pijn geen groei, dat ervaar je vandaag. Heeft iemand op je hart getrapt? Weet dat niemand ’s ochtends opstaat met de intentie iemand anders pijn te doen. Vergeven doe je voor jezelf.

Leeuw

Liefde gaat niet over het weggeven van je hart, maar die ander erin toelaten. Jij kunt vandaag een grote stap zetten richting heling. Rust uit, weet dat niets ‘mis’ is gegaan, vertrouw op het proces.

Maagd

Hoofd uit. Hart aan. Vind je dat lastig? Combineer de twee voor het beste resultaat en maak voor- en tegen lijstjes. Welke wordt het langst? En: wie is vandaag de regenboog in jouw regenbui?

Weegschaal

Volg je hart, want dat klopt. Kan best lastig zijn, want er zijn veel argumenten om te blijven. Je verstand op nul zetten, is niet je kopje thee. Drink het toch maar op, met wat suiker.

Schorpioen

Regent het in je binnenste? Lik je wonden, of beter: duik in zee, of neem een dip in een meertje. Drink ervan. Water is nu je beste medicijn. Wees als water: zacht en bescheiden.

Boogschutter

Sterren hebben het donker nodig om te kunnen schijnen. Jij focust als geen ander op wat er allemaal goed gaat. Herinner je omgeving aan positieve dingen, geef complimenten. Jij brengt licht.

Steenbok

Met geld kun je alles verwarmen, behalve je hart. Geef vandaag iets dierbaars weg. Wie zou die mooie blouse goed staan? Die nieuwe iPad voor je moeder of oma? Geven maakt gelukkig!

Waterman

Is jouw relatie aan een update toe? Kies met je hart. Je verstand is er om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken. Voelt het goed, doe het dan gewoon. Het brein denkt, het hart weet.

Vissen

Het gaat er niet om het donkere buiten te sluiten, maar om het licht binnen te laten. Jouw dag wordt helder als je je camera pakt en naar buiten gaat. Leg alles vast wat je hart raakt. Klein is fijn.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden