De tarotkaart van 27 mei: Ram, welk gedrag moet vandaag nog stoppen? Beeld Libelle
De tarotkaart van 27 mei: Ram, welk gedrag moet vandaag nog stoppen?Beeld Libelle

De tarotkaart van 27 mei: Ram, welk gedrag moet vandaag nog stoppen?

De tarotkaart die voor 27 mei is getrokken is ‘Zwaarden Tien’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Mabel van den DungenLibelle

Deze tarotkaart staat voor: Zwaarden Tien is wel een ‘dingetje’. Tien staat voor het einde van een cyclus. Aan welke negatieve emotionele of fysieke verslaving heb jij jezelf vastgeketend? Als je dat durft in te zien, ben je voor altijd vrij.

RAM

Misschien is tien koppen koffie of elke dag een fles wijn wel acceptabel in de publieke opinie, maar betekent dat ook dat je niet verslaafd bent? Kijk eens eerlijk welk gedrag vandaag nog moet stoppen.

STIER

Soms is de hand in eigen boezem steken eerlijker dan anderen beschuldigen van het gedrag dat je zelf onbewust tentoonspreidt. Het is nooit leuk om iets negatiefs over jezelf te ontdekken, maar pas het aan, dan kun je verder.

TWEELINGEN

Je geeft jezelf de schuld van iets waaraan je helemaal niets kunt doen. Je blijft maar wikken en wegen wat je anders had kunnen doen. Beter je best? Eerder om hulp vragen? Laat het los! Begin opnieuw.

KREEFT

Je kunt problemen ook overdrijven. Weet je nog van die mug en die olifant? Bel een goede vriendin of een betrouwbare collega en vraag of ze je eerlijk willen zeggen of het zo erg is als jij denkt. Rustig aan.

LEEUW

Als je je trots opzij zet, wordt vandaag een goede dag in tegenstelling tot je onrustige nacht. Dat je een verontrustende nachtmerrie hebt gehad, wil niet zeggen dat er nare dingen staan te gebeuren. Ontspan.

MAAGD

Vandaag is een goede dag om eens rustig te analyseren wie nou het echte emotionele slachtoffer is van deze situatie. Wellicht denk jij dat het jou is aangedaan, maar heb je al gekeken naar je eigen aandeel?

WEEGSCHAAL

Vandaag komt het omslagpunt in een negatieve situatie. Het cijfer tien staat in de tarot voor het einde van een fase. Pas als je inziet dat je deze narigheid niet mee hoeft te nemen naar morgen, is het opgelost.

SCHORPIOEN

Je hebt vandaag het gevoel dat iedereen tegen je is. Bij de eerste de beste opmerking, voel je al dat iemand je tegen de haren instrijkt. Kijk eens naar je tenen. Zijn ze lang? Houd op met dat muggenziften.

BOOGSCHUTTER

Soms is het beste om vooruit te kijken en alles wat gisteren is gebeurd, snel te vergeten. Daarom kun je beter stoppen met zout op alle slakken te leggen. Gelijk hebben levert je in deze helemaal niets op.

STEENBOK

Ben je uitgeput door je eigen werkethiek? Kun je jezelf ’s ochtend bijna niet uit bed slepen? Moet je spontaan huilen van je eigen to-dolijstjes? Stop er vandaag nog mee. Boek een sauna of een massage.

WATERMAN

Een mens lijdt het meest onder dat wat hij vreest, luidt het spreekwoord. Door bezig te zijn met wat er allemaal mis kan gaan, roep je het juist naar je toe. Doemdenken heeft nog nooit iets moois voortgebracht.

VISSEN

Als iets te zwaar aanvoelt, kan het best zo zijn dat het ook te zwaar is. Niemand verwacht van je dat je dingen doet, die je niet aankunt. Waarom verwacht je het dan wel van jezelf? Geef jezelf meer ruimte.

Astro-fanaat en tarotjuf Mabel van den Dungen trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten voor alle twaalf sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden