De tarotkaart van 3 juni: Weegschaal, zonder jezelf niet af Beeld Libelle
De tarotkaart van 3 juni: Weegschaal, zonder jezelf niet afBeeld Libelle

De tarotkaart van 3 juni: Weegschaal, zonder jezelf niet af

De tarotkaart die voor 3 juni is getrokken is ‘Vijf van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: iets dierbaars is stuk of verloren gegaan. Het is evengoed een kaart van hoop, want er is troost in de omgeving. In de liefde staat deze kaart voor teleurstelling en verlies. Je kijkt wel naar je eigen aandeel daarin. Carrière: mislukking en afwijzing, je accu moet weer worden opgeladen.

Ram

Laat maar rollen, die tranen. Ze spoelen verdriet weg. Schaam je niet, sterker nog: huil gerust met gierende uithalen. Achter groot drama verschuilt zich ook groot geluk.

Stier

Zit je even in een dalletje? Mensen die jou komen troosten, zijn nu aan het verkeerde adres. Jij moet even gaar sudderen in je leed. Gun jezelf een ik-ben-zielig-dag. Neem een geurig bad, dat helpt.

Tweelingen

Gevoelig puntje geraakt? Vermijd de neiging om over te gaan tot de orde van de dag, maar trek je liever stilletjes terug. Lukt het je om niemand ‘de schuld’ te geven? Ook jezelf niet? Top!

Kreeft

Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn? Als jij verdrietig bent, trek je je terug onder je schild – in je veilige huis. Zet gerust die romcom op en pak een box tissues en chocolade. Dat trio helpt jou richting opluchting.

Leeuw

Het toneel is te klein voor jouw verdriet! Waarschijnlijk vertel je iedereen die het horen wil over het onrecht dat jou is aangedaan. Drama queen zoekt aai over de bol. Die vriend(in) komt ’m graag geven.

Maagd

Stevig aan het stofzuigen? Nijdig onkruid aan het plukken in je tuin? Zijn er soms ongewenste ‘gasten’ bij je aangeschoven: boosheid, verdriet, rouw..? Trakteer ze op een kop kruidenthee en ze vertrekken vlot.

Weegschaal

Humeurig? Je hebt het uitgevonden! Zonder jezelf niet af, maar vertel over alles wat er mis is in je leven. Je kwetsbaar opstellen raakt de ander; je komt nog dichter bij elkaar.

Schorpioen

Shit happens! Jij weet er wel raad mee en sluit jezelf op in een donkere kamer: gordijnen dicht en de deur op slot. Zodra je inziet dat negatieve gedachten je grootste vijand zijn, klaar je onmiddellijk op.

Boogschutter

Toe aan dat sigaretje, cocktailtje of heb je koopdrang? Deze kaart nodigt je uit om niet weg te rennen voor ‘nare’ gevoelens. Kijk ze recht in het gezicht en choqueer met een glimlach. Hoop doet immers leven.

Steenbok

Gedachten tollen en buitelen in je hoofd. Druk op de stopknop en je voelt je een stuk beter. Hoe? Push jezelf niet tot het uiterste. Je bent goed genoeg, ook als je af en toe spijbelt.

Waterman

Dat maskertje dat jouw verdriet moet verbergen... mensen die je goed kennen, kijken er dwars doorheen. Jouw tranen worden pas tranen van geluk als je ze deelt. Wie mag ze zien?

Vissen

Zwelg maar lekker in rottigheid en pak je dagboek erbij om oude koeien uit de sloot te halen. Nodig een ander Visje uit en je hebt dubbel plezier. Wat een rotwereld, we nemen er nog eentje.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden