null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 31 mei: Kreeft, leg je oordelen onder de loep

De tarotkaart die voor 31 mei is getrokken is ‘Gerechtigheid’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Viola RobbemondtLibelle

Deze tarotkaart staat voor: karma! Bijt het je in de kont, of staat het aan jouw kant? Je denkt grondig na over je oordeel. Eerlijkheid wordt beloond als je naar de feiten kijkt en niet naar het persoonlijke. In de liefde geldt: men is fair en relaties zijn evenwichtig. Op het werk doe je zaken eerlijk en oprecht.

Ram

Gooi af, die blinddoek. Vandaag mag je kijken naar je eigen doen en laten. Is het in lijn met wie je wilt zijn? Denk aan iemand die je bewondert en geef een eigen draai aan diens stijl. Uiterlijk en innerlijk!

Stier

Let vandaag op je neiging om te hard je zin door te drijven. Tikt iemand je (weer) op je vingers? Tijd voor introspectie. Duik in je verleden en zie welke fout je niet meer wilt maken.

Tweelingen

Als een pingpongbal switch je van de ene mening naar de andere. Wat vind je eigenlijk zelf? Blijf betrouwbaar en laat op belangrijke punten niet alleen je hoofd, maar ook je hart spreken.

Kreeft

Is jouw mening eigenlijk een vooroordeel? Wat voor jou geldt, doet dat voor een ander misschien niet. Leg je oordelen onder de loep. We zijn allemaal anders: hoe mooi is dat?!

Leeuw

Meebewegen als riet gaat gemakkelijk wanneer je de ander als je gelijke ziet. Als koning(in) van de dierenriem kun je vandaag dat shotje bescheidenheid gebruiken. Show je genereuze kant en geef iets weg.

Maagd

Jouw scherpzinnigheid komt je goed van pas. Je ziet zowel andermans ‘fouten’ als die van jezelf kristalhelder. Heb je iets goed te maken, doe het dan. Geef de ander ook ruimte voor excuses.

Weegschaal

Beslissingen die je hebt uitgesteld, krijgen nu heldere ja’s en nee’s. Ze komen door tijdens dat kopje thee, die verfrissende douche of die wandeling in de natuur. Opeens weet je hoe & wat.

Schorpioen

Pijn maakt krachtiger, tranen geven moed, dat gebroken hart is waar het licht binnenkomt. Bedank het verleden voor die betere toekomst. Geen navigatie nodig, ga recht op je doel af.

Boogschutter

We zijn hier allemaal om een bijzondere reden. Bedenk waarop je jouw licht kunt schijnen. Wat maak jij beter, mooier, leuker? En zie je ook hoe anderen het doen? Strooi met complimenten!

Steenbok

Misschien is niet elke dag geweldig, maar jij ziet het geweldige in vandaag. Heb je hard gewerkt, dan zie je eerst bloesems, en dan vruchten. Geniet, maar pluk ze pas als ze rijp zijn.

Waterman

Geluk begint niet met een relatie, diploma, baan of geld. Het begint bij de gedachten die je dagelijks denkt. Vertel je spiegelbeeld vaker: ‘Je bent goed en mooi, precies zoals je bent’.

Vissen

Ben ik die relatie wel waard? Deze vraag kan je bezighouden, en je kunt hem alleen met ‘ja’ beantwoorden. Zodra jij jezelf de moeite waard vindt, trek je die ander aan als een bij naar de bloem.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden