null Beeld Libelle
Beeld Libelle

De tarotkaart van 9 augustus: “Schorpioen, gebruik je vrijheidsdrang om inspiratie op te doen”

De tarotkaart die voor maandag 9 augustus is getrokken is ‘De Keizer’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Tarotkaart

Deze tarotkaart staat voor: realisme en verlangen naar zekerheid. Je hebt discipline en de energie om je op taken te concentreren. Liefde: verliefdheid maakt plaats voor een vaste, bestendige band. Die kan gaan knellen! Werk: strakke planning en vastbeslotenheid. Je slaat spijkers met koppen.

Ram

Je weet mensen om je heen te porren met woord en daad. Laat het zweepje achterwege, iedereen heeft zijn eigen tempo. In de liefde vlamt het, je windt de ander om je vingers.

Stier

Ben je net iets nieuws gestart – een klus, een relatie – dan zet je je 100% in. Voor zonsopkomst zit jij al te werken en je lief krijgt ontbijt op bed. Vergeet de jus d’orange niet voor de vitamines.

Tweelingen

Werken gaat vandaag vlotter als je het samen doet. Neem advies aan van een ander, daar leer je van – en vice versa. Zoek binnen relaties uit wat je wilt, maar omlijn wensen niet te dik.

Kreeft

Genot staat voorop. Laat je zowel fysiek als mentaal raken. Gezellig samen naar een museum, iets moois kopen voor iemand en je partner verwennen met een massage. De gever ontvangt.

Leeuw

Alleen vage plannen? Je krijgt je doelen helder mits je ervoor gaat zitten. Laat je niet afleiden en zo nodig adviseren. Vertel wat je in de ander waardeert. Kleine complimenten worden grote.

Maagd

Je neemt initiatieven en maakt grote sprongen op het werk. Ook thuis heb je de broek aan. Zoekt iemand (uit jaloezie) ruzie, dan kun je erboven staan. Lovende woorden verzachten emoties.

Weegschaal

Snel en creatief inspelen op veranderingen, je draait er vandaag je hand niet voor om. Overleg grote beslissingen wel met je partner, anders voelt die zich buitengesloten.

Schorpioen

Kun je vandaag thuis of op een andere locatie werken? Aarzel niet. Gebruik je vrijheidsdrang om inspiratie op te doen. Ook goed voor je relatie: afwezigheid wakkert de liefde aan.

Boogschutter

Tijdens een dagje solo zet je alles op een rijtje. Kun je niet lang weg, neem dan in ieder geval een dagje vrij. Broodje en bidon mee, rugzak op en lopen maar. Je komt als herboren terug.

Steenbok

Mooie dag voor navelstaarderij. Waar komen je onzekerheden vandaan? Je vindt een betere manier van ermee omgaan. Pas in de liefde op voor bezitsdrang. Vrijheid, blijheid!

Waterman

Houd het simpel. In relaties worden luchtkastelen nu gesloopt. Alleen het fundament blijft over. Maak plannen voor de lange termijn, volg daarbij je dromen. Aanpassen kan altijd nog.

Vissen

Afspraken maken met je geliefde gaat nu prima. Je bent beheerst en helder. Vraag de ander naar diens dromen en wensen. Richt je op overeenkomsten, niet op verschillen. Dan bouw je samen.

Astroloog en tarotlegger Viola Robbemondt trekt iedere dag één kaart uit de Rider-Waite kaarten en legt deze voor alle twaalf de sterrenbeelden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden