PREMIUMLeeuw 23-7 t/m 22-8

De Tweelingen is dol op je eeuwige optimisme

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

De Leeuw is charmant, thea­traal, hartelijk, spontaan en warm als een knapperend haardvuur op een frisse avond. In tijden van nood ben je de eerste die vrienden en familie te hulp schiet. Maakt niet uit wat de crisis is, jij staat klaar met raad, daad en geld. Dit mag iedereen weten, en dat maakt je onderhoudend gezelschap. In je regenboogbonte kring van vriendinnen zorg je steevast voor een glimlach op ieders gezicht. De zon is je planeet en dat blijkt: zodra je de kamer binnenkomt, gaat het licht aan. Vriendinnen trekken zich op aan deze zelfverzekerde houding en leveren de bijval en bewondering die je verlangt. Zelfs als dat betekent dat zij slechts een bijrol hebben in jouw blijspel.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Omdat je deugden je gebreken compenseren, heb je weinig echte vijanden. Toch kunnen vriendinnen weleens knarsetanden bij opvallende ‘optredens’ waarmee je alle aandacht trekt. De spotlights gun je anderen alleen als je berekent dat je er later zelf weer baat bij kunt hebben. In situaties met meer dan één persoon neem je de leiding, dit kan soms verkeerd vallen. De ijdele Leeuw vindt zichzelf behoorlijk geweldig en o wee degene die kritische kanttekeningen plaatst bij een boude uitspraak of gewaagde outfit. Luisteren naar opbouwende kritiek kan echter voorkomen dat je een karikatuur van jezelf wordt.

•• Beste vriendinnen

Iedereen die bijdraagt aan je succes, status en imago is welkom in je vriendenkring. Dat doen Rammen en Boogschutters als de beste. Samen steken jullie de draak met anderen, stappen spontaan in het vliegtuig voor een weekendje weg en concurreren om de beste oneliners. Dit zijn mensen die jou bij kunnen houden! De Tweelingen is dol op je eeuwige optimisme. De Weegschaal geeft stylingtips en doet dit zo complimenteus dat je ze wel ter harte móet nemen! Ook de Waterman kan een goede vriendin zijn. Als visionair van de dierenriem fluistert zij ideeën in die jij vervolgens voor het voetlicht brengt.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Kritische blikken en een vinger op de zere plek, daar zit de Leeuw niet op te wachten. Je ziet de Maagd dan ook liever gaan dan komen. De Stier is maar een opschepper en de Schorpioen kijkt dwars door je toneelspel heen. Kreeft en Vissen zijn te gevoelig naar je smaak. Met de donkere kanten van de Schorpioen heb je weinig op. Jij gaat voor zonnig.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Richt je aandacht wat vaker op anderen en niet alleen op jezelf, dan komt je warme karakter beter uit de verf. Bewaar die competitieve kant voor kantoor, ga niet concurreren met vriendinnen. Zij zijn net zo bijzonder als jij.

Superklik: Ram
Liever niet: Maagd

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden