PREMIUMSTIER 21-4 t/m 20-5

De Weegschaal neemt je mee shoppen

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Betrouwbaar en vrijgevig, hardwerkend, praktisch en zeer loyaal aan echte vrienden, dat zijn eigenschappen van de Stier. Je wil mensen eerst goed leren kennen voordat ze worden toegelaten in de intieme kring. Dit vriendschappelijke warmlopen kan best even duren, want je hecht meer belang aan daden dan aan woorden. Maar zit iemand eenmaal in je hart, dan ben je een vriendin voor het leven. Zodra je iemand uitnodigt om thuis langs te komen of om af te spreken in je lievelings-restaurant, zit het gebakken. Kwaliteit en sfeer zijn belangrijk voor de Stier, je hebt een goede neus voor de mooiste spullen tegen de beste prijzen. Vriendinnen die hulp nodig hebben met verhuizen, het schilderen van een muur of het uitkiezen van dat nieuwe bankstel kunnen altijd op je rekenen.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Trouw staat met stip op nummer een voor de Stier. Is de band met een vriendin niet exclusief, dan kun je jaloers, bezitterig en koppig reageren. Wat je geeft, verwacht je terug. Dan gaat het vooral om tijd en aandacht voor elkaar. Daarnaast ben je gek op luxe cadeautjes, dus laat niemand komen aanzetten met prullen. Zodra je voelt dat je meer geeft dan ontvangt, begint het verzet. Vriendinnen kunnen je beter niet boos maken, want op een rode lap heb je maar één antwoord: de hoorns. Initiatief zul je niet gauw nemen, je zit liever aan de ontvangende kant en wordt graag op sleeptouw genomen.

•• Beste vriendinnen

Met de Maagd ontdek je alle spa’s in het land. Haar beauty- en gezondheidstips zijn zeer welkom. Met een Steenbokvriendin wissel je investeringstips uit én ze is de ideale reisleider die wereldwijd de beste terrasjes kent om mensen te spotten. Ook met Kreeften en Boogschutters sluit je prima bondjes. Met de lieftallige, gevoelige Kreeft wissel je recepten uit en voel je je gehoord. De Weegschaal neemt je mee shoppen en naar musea, zij heeft een goed oog voor luxe en schoonheid. Een bevriende Boogschutter is prettig vanwege gericht tegengas en opmerkingen die uitnodigen om door te denken: “Zou je niet liever investeren in een cursus of reis in plaats van wéér een nieuwe loungeset?”

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

De Schorpioen maakt je zenuwachtig: wat wíl ze toch? Zij wroet te diep in je gevoelens en dat geeft een Stier de kriebels. Voor de dramaqueen die de Leeuw vaak is, wil je best een keer applaudisseren, maar elke dag wordt wel wat veel. Hoeveel bevestiging heeft iemand nodig? Ook met de breedsprakige Waterman is er weinig connectie: te onpraktisch en te veel ideeën waar nooit iets van terechtkomt.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Je afwachtende houding is niet zo praktisch als het aankomt op vriendinnen-voor-het-leven. Neem ook eens het initiatief en bel wat vaker, spreek af voor de lunch of reserveer als verrassing een etentje in die nieuwe sushi- of saladebar. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus concurreer niet met de vriendinnen van vriendinnen, maar leer ze waarderen.

Superklik: Boogschutter
Liever niet: Schorpioen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden