PREMIUM

De zomerhoroscoop van de Ram: “Je geniet meer dan ooit van tijd voor jezelf”

Zodiac sign - Aries and its planet ruler Mars. Thin linear vector design. Beeld Shutterstock
Zodiac sign - Aries and its planet ruler Mars. Thin linear vector design.Beeld Shutterstock

Dit is de zomerhoroscoop van Ram. Wat staat jou deze zomer nog te wachten?

Viola RobbemondtShutterstock

Relaties & liefde

Dat lome zomergevoel herinnert je eraan dat je misschien te veel tijd en energie steekt in je partner of vrienden. Verschillen in normen en waarden vallen daardoor extra op, net als afwijkende meningen. Dit kan discussies moeizaam maken. Gaat het over de ­liefde, dan ben je serieuzer dan ooit. Een nieuwe stek zou zelfs kunnen leiden tot samenwonen of trouwen. Maar is er sprake van een scheiding die nog afgehandeld of verwerkt moet worden, dan is het nu waarschijnlijk even gemakkelijker om single te zijn. Je geniet deze zomer meer dan ooit van tijd voor jezelf en maakt het thuis extra gezellig. Je kunt je helemaal verliezen in het herinrichten van je tuin of balkon.

Seks & intimiteit

Je hart gaat uit naar betrouwbare types die het erotische vuur niet temperen of aanwakkeren, maar dit in goede banen leiden. Watertypes zoals Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn uitstekende leermeesters in het omgaan met emotionele zaken. En: je merkt dat er veel te voelen valt tijdens slow seks. Zoek vaker de balans tussen kiezen met je hoofd of met je hart. Een prima criterium of iemand relatiemateriaal is, is trouwens of je met je hoofd op hun schoot kunt indutten.

Reizen & vrije tijd

Met een Boogschutter bewandel je de Camino de Santiago, met een Steenbok beklim je de hoogste bergtoppen. Maar het is de vraag of al die actie wel echt is wat je wilt als je dagelijks leven daar al bol van staat. Een frisse duik in de Noordzee en daarna vanaf een duintop in de branding staren, is misschien wel net zo fijn als vertoeven op een tropisch strand. Luieren op een strandbedje is verslavend, waar dat ook staat.

Werk & geld

Kijk eens kritisch naar je uitgaven. Zijn die zes verschillende soorten ­­multi­­vitaminen echt nodig? Het moeilijkst is het om nee te zeggen tegen de kinderen, als die iets begeerlijks willen kopen. Maar het zal je aangenaam verrassen hoe creatief zij meedenken als blijkt dat jullie wat zuiniger aan moeten doen. Zoeken naar andere bronnen van inkomsten maakt inventief. Vrienden en kennissen, het internet en je eigen ondernemersvuur gaan ­daarbij helpen.

Persoonlijke groei & ontwikkeling

Het is een goed idee om je innerlijke motor wat vaker stationair te laten draaien. Deze periode is dan ook een prima leerschool als het gaat om geduld. Je merkt dat je vaak meer bereikt met iets een tijdje aankijken. Misschien zijn je normen en waarden bijgesteld; grote kans dat je niet meer die dringende noodzaak voelt om alles te hebben en overal bij betrokken te zijn. Dit zorgt voor een ontspannen instelling waardoor je gemakkelijker de goede kant op gaat. Die houding brengt je verder dan je ooit had gedacht.

Gezondheid & psyche

Heb je de afgelopen jaren afscheid genomen van de eindeloze stroom koffie uit de automaat op kantoor? Die milde gezondheidstic houdt aan, ook als er weer op locatie gewerkt wordt. Groene thee, aloë vera-sap en kokoswater zorgen voor de broodnodige hydratatie en temperen opspelende hormonen. Je kunt in deze periode wel te maken krijgen met oud zeer. Als achterstallige boosheid opborrelt, duw dit gevoel dan niet weg. Moet jij eens zien hoe snel die losgekomen energie een vruchtbare richting krijgt.

Wordt het een carrièremove, een geheime affaire of een exotische vakantiebestemming? Alles is mogelijk deze zomer! En de energie die je nu opdoet, werkt door tot ver in 2023.

Voorspellingen door astroloog Viola Robbemondt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden