PREMIUM

De zomerhoroscoop van de Steenbok: “Je vrienden en partner dagen je uit om verborgen charmes te showen”

De zomerhoroscoop van de Steenbok: “Je vrienden en partner dagen je uit om verborgen charmes te showen” Beeld Shutterstock
De zomerhoroscoop van de Steenbok: “Je vrienden en partner dagen je uit om verborgen charmes te showen”Beeld Shutterstock

Dit is de zomerhoroscoop van Steenbok. Wat staat jou deze zomer te wachten?

Viola RobbemondtShutterstock

Relaties & liefde

Het geheim voor succes in de liefde is dat beschermende muurtje ­afbreken en jezelf laten zien zoals je bent. Dat vergt de komende maanden extra introspectie. Welk ongezond patroon treedt in werking als je onzeker wordt? Je vrienden en partner dagen je uit om verborgen charmes te showen. Ook je partner kan zich van een onverwachte kant laten zien. Beetje gek, maar wel spannend! Ben je single, dan trek je heel verschillende types aan. Ga niet af op een eerste indruk, onderzoek goed wie bij je past, stel vragen en onderneem samen leuke dingen.

Seks & intimiteit

Alleen als het maatjesgevoel net zo sterk is als de fysieke aantrekkingskracht, blijf je geïnteresseerd. Moedigt je geliefde die zoektocht naar jezelf aan, dan voel je je verbonden en laait de lust op. Een platonische vriend(in) betekent deze zomer veel voor je en hier kan een partner jaloers van worden. Wees goud­eerlijk: is dat gevoel terecht?

Reizen & vrije tijd

Simpele vakantieluxe is te vinden bij kleine, bijzondere reisagenten die eco-parels weten te vinden. Zoals groepsreizen die je fysieke en kunstzinnige spieren aanspreken. Denk aan wandelreizen, muzikale en culinaire reizen, of een meditatiereis. Je ideale reispartner is waarschijnlijk een Kreeft met een luisterend oor of een nuchtere Maagd die je interesses deelt.

Werk & geld

Zorgen om je carrière hebben vorig jaar relaties onder druk gezet, maar deze zomer waait de wind uit een andere hoek. Terwijl je altijd dacht dat je leefde om te werken, blijkt nu zelfs de grootste workaholic van de dierenriem opeens te kunnen genieten. Je gebruikt je spaargeld voor bijzondere ervaringen, dat maakt gelukkig. De uitdaging is om een goede balans te (her)vinden tussen werk en vrije tijd.

Persoonlijke groei & ontwikkeling

Hoe minder je teruggrijpt op dingen die in het verleden zijn gebeurd en die je nog geen plekje hebt gegeven, hoe beter. Deze zomer stap je uit dat hamsterwiel waar je steeds in hetzelfde rondje blijft denken, voelen en doen. Deze giga stap uit je comfortzone voelt misschien als een duik in het zwembad na het zonnen: even naar adem happen, daarna komt de verfrissing. Dobber op je rug en vanzelf borrelt de lust omhoog om eigen creaties onder de aandacht te brengen.

Gezondheid & psyche

Fysieke gezondheid hangt nauw samen met emotionele gezondheid. Het is van belang dat je regelmatig je hart lucht, maar vergeet ook je autonomie niet. Plan daarom dagelijks een uurtje zelfreflectie in, bijvoorbeeld tijdens een wandeling (met de hond). Tijdens zo’n loopmeditatie kun je je gedachten laten dwalen. Ook fijn: telefoonvrije momenten. Zet hem dagelijks een uur in vliegtuigmodus en doe dit sowieso tijdens gezamenlijke maaltijden.

Wordt het een carrièremove, een geheime affaire of een exotische vakantiebestemming? Alles is mogelijk deze zomer! En de energie die je nu opdoet, werkt door tot ver in 2023.

Voorspellingen door astroloog Viola Robbemondt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden