Deze 4 sterrenbeelden prikken dwars door mensen met een giftige persoonlijkheid heen Beeld Getty Images
Deze 4 sterrenbeelden prikken dwars door mensen met een giftige persoonlijkheid heenBeeld Getty Images

Deze 4 sterrenbeelden prikken dwars door mensen met een giftige persoonlijkheid heen

Je kent ze misschien wel: mensen die alle energie uit je zuigen. Die enkel aan zichzelf en hun eigen gewin denken. Die anderen beledigen en naar beneden halen. Die ‘toxic’ nog net niet op hun voorhoofd hebben staan. De volgende vier sterrenbeelden weten precies wanneer ze met iemand te maken hebben die een giftige persoonlijkheid heeft.

Renée MulckhuijseGetty Images

Tweelingen

Laat je niet misleiden door het charmante voorkomen van Tweelingen. Ze hebben precies door wanneer ze met iemand te maken hebben die wangedrag vertoont. Dat toleren ze echt niet. Zij lossen conflicten niet op een agressieve manier op, maar zetten hun woede en ongenoegen om in sterke communicatie. Kill them with kindness is hier het motto.

Waterman

De bullshit-radar kan bij een Waterman al tijdens de eerste ontmoeting afgaan. Hier worden geen spelletjes gespeeld. Het is een van de sterrenbeelden die zich vasthoudt aan principes, normen en waarden. Gelijkwaardigheid is een belangrijk thema voor Watermannen, dus mensen die kicken op macht en hierop georiënteerd zijn, worden door dit sterrenbeeld ontmaskerd.

Ram

Het is alsof een Ram een zesde zintuig heeft voor toxische mensen. Alsof dit sterrenbeeld onheil kan ruiken. Voor hen is een positieve impact maken op de wereld en mensen om hen heen belangrijk. Wie niet het beste met anderen voor heeft, kan maar beter snel vertrekken. Daar heeft een Ram namelijk geen trek in.

Vissen

Lief, zachtaardig, conflictvermijdend. Een van de sterrenbeelden waarmee je niet zo snel ruzie hebt, is Vissen. Toch moet je hun onderbuikgevoel niet onderschatten. Ze hebben direct door wie oprecht is en wie niet. Een Vissen heeft een allergie voor ‘giftige mannelijkheid’, helemaal in een vriendschap of relatie. Die mensen houden ze het liefst op afstand.

Een vriendschap onderhouden is in een druk leven soms nog best een uitdaging. Helemaal als je vriend(in) niet om de hoek woont. Irma Knol en LibelleTV beautyvlogger Susan herkennen dit en geven vijf tips.

Bron: Freundin

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden