Aha: dít zijn de grootste vooroordelen per sterrenbeeld Beeld Getty Images/Westend61
Aha: dít zijn de grootste vooroordelen per sterrenbeeldBeeld Getty Images/Westend61

Dít zijn de grootste vooroordelen per sterrenbeeld

Aan alle twaalf tekens van de dierenriem worden bepaalde eigenschappen gekoppeld. Van koppige stieren tot overspelige boogschutters: we rekenen af met deze twaalf stereotypen.

Lize de BontGetty Images/Westend61

Boogschutter

Boogschutters houden van vrijheid en zouden daarom niet geschikt zijn voor een toegewijde relatie. Dit klopt niet, want de Boogschutter is juist een relatiemens. Ze vinden het alleen belangrijk dat een partner hun vrijheid respecteert.

Ram

Rammen worden gezien als gepassioneerd en koppig en soms zelfs als agressief als ze op hun doel afgaan. Het klopt dat de Ram vastberaden is, maar dit sterrenbeeld is minder opvliegend dan gedacht. Naast dat de Ram ijverig is, beschikken ze ook over een flinke portie innerlijke rust.

Weegschaal

De Weegschaal wordt wel gezien als een moraalridder. Zij heeft inderdaad een sterk rechtvaardigheidsgevoel en hecht daardoor veel belang aan de waarheid. Zelfs als het pijn doet, wil dit sterrenbeeld niet worden voorgelogen.

Waterman

De Waterman onderscheidt zich van de massa, is onafhankelijk en op zichzelf. Hierdoor vergeten mensen soms dat de Waterman ernaar hunkert om nieuwe plekken en mensen te ontdekken.

Steenbok

Steenbokken worden soms als saai of emotieloos bestempeld, vanwege hun vastberaden karakter. Het klopt dat ze hard werken, maar dit sterrenbeeld heeft ook een warme kant en is graag samen met vrienden en familie.

Tweeling

De Tweeling wordt soms onbetrouwbaar en wispelturig genoemd, maar kan zich juist goed aanpassen aan gesprekspartners. Het vooroordeel dat de Tweeling sociaal en nieuwsgierig is, klopt dan weer wél.

Vissen

Vissen zijn dromers, maar worden er ook van beschuldigd dat ze conflicten en de realiteit mijden. Dat laatste is niet waar. Dit lijkt soms zo omdat ze beslissingen nemen met hun hart in plaats van hun hoofd.

Stier

De vastberadenheid van de Stier wordt vaak verward met koppigheid. Dit klopt niet, want ze kunnen er goed tegen als je ze op hun fouten wijst en durven deze ook toe te geven.

Maagd

Maagden zijn gevoelig en erg kritisch. Hierdoor worden ze soms als arrogant gezien, maar ze hebben juist een groot empathisch vermogen en helpen de medemens graag.

Leeuw

Leeuwen staan bekend om hun dominantie, maar ze kunnen ook een zachte kant hebben. Dit sterrenbeeld heeft een groot hart en een beschermend instinct, vooral als het om dierbaren gaat.

Schorpioen

Schorpioenen hebben niet de beste reputatie. Ze worden gezien als koud, ondoorgrondelijk en gecompliceerd. In werkelijkheid hebben Schorpioenen veel passie voor hun werk en geliefden, een kant die ze niet graag laten zien.

Kreeft

Zijn Kreeften het meest humeurige sterrenbeeld van de dierenriem? Kreeften kunnen weliswaar kil overkomen, maar zullen hun vrienden en familie nooit in de steek laten.

Bron: Freundin

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden