PREMIUMlibelle’s grote jaarhoroscoop

Een partner of date brengt humor en passie in je leven

null Beeld
astroloog Viola Robbemondt

Liefde & relaties

Kreeg je gaapneigingen van je liefdes-leven het afgelopen jaar? Verliepen contacten moeizaam? Keek je stiekem waar het gras groener was? Nieuwtje: dit jaar sta je anders in relaties. Je stelt je minder afhankelijk op en zegt vaker wat je op je hart hebt, in plaats van het alleen te denken. Oók als de ander het niet met je eens is of als het contact daardoor verwatert. Als je jezelf niet kunt zijn bij iemand, waarom zou je er dan nog energie in steken? Soms ontgroei je elkaar, dat is niemands schuld. Vanaf juni is de kans op veelvuldig schaterlachen groot, een partner of date brengt humor en passie in je leven. Je krijgt weer lol in flirten, ook met iemand die je al lang kent, en onderzoekt van welke gewoontes en contacten je afscheid moet nemen om een authentiek leven te leiden. Veranderingen omarmen is voor jou meestal niet moeilijk, dus stel je open voor nieuwe, bijzondere mensen.

null Beeld

Werk & financiën

Ontslag nemen of krijgen is dit jaar goed mogelijk, want ook op werkgebied gaat er veel veranderen. Je baan kan je de keel uithangen of je bent toe aan iets waarmee je echt bijdraagt aan de maatschappij. De (psychische) gezondheidszorg trekt, ook als de beloning tegenvalt. Maar let op: accepteer niet de eerste de beste werkgever of klant, leg een aanbod naast je neer en wacht even af. De kans is groot dat er een betere optie langskomt. Mis je nog diploma’s, volg dan een extra opleiding. Je kunt je nu goed vastbijten in de materie en je kennis uitbreiden, waarbij je je rappe geest en tong maximaal kunt gebruiken. Ook krijg je de kans om door te geven wat je weet en kunt, misschien doordat je in je nieuwe functie mensen gaat begeleiden of opleiden. Verveling is uitgesloten.

Gezondheid & psyche

Na maart weet je niet alleen dat een gezonde geest in een gezond lichaam huist, je voelt het ook. Dat is een grote verandering voor iemand die geneigd is om (te) veel te analyseren. Contact met gelijkgestemden, vooral met vrouwen, is belangrijk voor je fysieke en mentale welzijn. Met zussen, oudere vrouwelijke familieleden of goede vriendinnen wissel je tips uit en heb je het gezellig. Best kans dat je moet mantelzorgen, erover praten maakt het lichter. En ben je zelf ziek of herstellend, of zit je in de overgang, dan kun je enorme steun ervaren bij andere vrouwen. Al dat begrip voelt als een warme deken op een kille dag.

In ’t kort

Oppassen voor: Te snelle beslissingen. Hoewel je graag wilt weten waar je aan toe bent, is het zaak om opties rustig af te wegen.
Opvallendste verandering: Je hebt de moed om je carrière een nieuwe draai te geven en iets nuttigs te gaan doen voor de samenleving. Geld is nu minder belangrijk.
Groeimoment: Neem jezelf minder serieus, dan vlot het beter in de liefde. Humor is de sleutel naar geluk.
Liefdesmatch met: Aardetekens kunnen helpen om je dromen waarheid te laten worden. Ook andere luchttekens en de vurige types brengen het nodige in beweging.
Tips tijdens Mercurius-retrogrades: Onderzoek oude interesses en passies. Best kans dat je een oude hobby oppakt of weer gaat voor een ex – mits deze positief veranderd is.

Illustraties: Shutterstock | Styling: Susan de Bruijn | Fotografie: Jeannette Huisman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden