PREMIUMRam 21-3 t/m 20-4

Je gaat graag op avontuur, het liefst samen met een Leeuw of Boogschutter

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

De Ram is enthousiast, ondernemend, avontuurlijk en altijd in voor een grap, dus je maakt gemakkelijk vrienden. Ook ben je supereerlijk, er zit geen onsje manipulatie of kwade wil in je systeem. Enthousiast stap je op iedereen af en je energie kent geen grenzen. Nog een rondje stappen na dat etentje? De Ram loopt voorop, wijst de weg en rolt als laatste het café uit. Heeft iemand daar commentaar op? Prima, laat maar komen, iedereen mag alles zeggen, je bent niet snel beledigd. Maar mensen die je goed kennen, weten dat je onder al die bravoure een gevoelige aard hebt. De Ram verlangt wel degelijk naar een vriendelijk woord en steun van vriendinnen. Die geven ze graag, want zij zien dat grote, warme hart.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Met je ongeduldige, egocentrische en impulsieve karakter kun je anderen soms overrompelen. Conflicten ga je keihard aan. Maar worden gesprekken te gecompliceerd of te persoonlijk, of word je uitgedaagd om eigen drijfveren, gedrag en gevoelens onder de loep te nemen, dan zie je opeens iets wat verderop gebeurt, ideaal om de aandacht mee af te leiden. Steeds op zoek naar voordeeltjes sleep je alle koopjes in de wacht zonder op te merken dat iemand in je omgeving misschien ook wel had willen profiteren. Aan een ander denken is niet je sterkste kant.

•• Beste vriendinnen

Als vuurteken omring je je het liefst met andere actievelingen zoals de Leeuw en de Boogschutter. Met hen ga je op fiets-, ski- of wandelvakantie, of naar verre oorden om spelenderwijs kennis te maken met andere culturen. Het kind in jullie gaat graag op avontuur. Ook de geestige Tweelingen speelt graag mee. In de Boogschutter ontdek je bovendien een bron van wijsheid, je luistert vol aandacht naar haar levenslessen. De harmonieuze Weegschaalvriendin haalt je over om yoga en meditatie gewoon eens te proberen. Dreig je zelfzuchtig te worden, dan roept zij je tot de orde. Van haar accepteer je dat.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

De Kreeft en de Vissen zijn gevoelige wezens voor wie de Ram vaak een beetje too much is. Je staat voortdurend op hun tenen en schrikt hen daarmee af. Dat is niemands schuld, Rammen behoren nu eenmaal te dartelen in de wei terwijl Kreeften en Vissen liever in zee zwemmen.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Overleg is de beste manier. Dus vraag voor het boeken van die duo-parachutesprong of motorvakantie (jij aan het stuur, zij achterop) even of je vriendin dit wel aandurft. Niet iedereen is zo stoer als een Ram. Tot tien tellen voordat je iets zegt kan zorgen dat je minder bot overkomt. Werk daarnaast aan je inlevingsvermogen en neem de tijd voor andermans verhalen in plaats van meteen over eigen belevenissen te beginnen. Vraag ook eens door: wat voelde ze toen, hoe loste ze dat op? Je nieuwsgierige aard komt hierbij goed van pas.

Superklik: Weegschaal
Liever niet: Vissen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden