PREMIUMlibelle’s grote jaarhoroscoop

Je schaamt je niet meer om je gevoelens te uiten

null Beeld
astroloog Viola Robbemondt

Liefde & relaties

Voorheen probeerde je geliefde(n) nog wel te sturen door erop los te analyseren, te controleren en te regelen. Nu besef je dat relaties soepeler verlopen als je ook je hart erbij betrekt. Dit lukt doordat de relatie met jezelf is verbeterd. Je zelfvertrouwen is gegroeid waardoor je gevoelens gemakkelijker toont. Je trekt iemand nu eerder even tegen je aan als diegene het moeilijk heeft, geeft een knipoog van verstandhouding en laat het zien als iets je ontroert. Relaties ‘stromen’ daardoor beter en je partner geniet daarvan, waardoor alles samen leuker wordt. Stel samenwonen nog even uit totdat je je volledig op je gemak voelt bij elkaar. Voor single Weegschalen kan een zakenpartner, baas of collega heel belangrijk worden.

null Beeld

Werk & financiën

Financiële zelfstandigheid is dit jaar nauw verstrengeld met je gevoel van eigenwaarde. Kun je je eigen broek ophouden? Als dat niet het geval is, doe je waarschijnlijk erg je best om dat te veranderen. Hoe fijn financiële ruimte ook is, beloningen kunnen uit meer bestaan dan klinkende munt. Iets doen waar je hart naar uitgaat is belangrijker dan veel geld op de bank. Sowieso is het goed om na te gaan waarom je je minderwaardig voelt als je minder verdient dan je partner. Vergelijk jezelf niet met anderen, maar maak een lijstje van vaste uitgaven en kijk welke luxe je kunt opgeven als je alleen verder zou moeten. Veel thuiswerken is niet jouw ding heb je gemerkt. Je mist dan het gevoel van samen sterk staan, plus natuurlijk de gezelligheid tijdens de gezamenlijke lunch en koffiepauzes. Laat dat ook meewegen als je iets anders wil gaan doen.

Gezondheid & psyche

Een gevoel van kracht heeft dit jaar de overhand. Zelfs chronische klachten lijken af te nemen. Omdat je meer met gevoelens bezig bent, is het van belang om je waterhuishouding op peil te houden. Drink veel water en groene thee, daarmee spoel je negativiteit uit je systeem. Dat de binnenkant naar buiten toe reflecteert, ontdek je aan den lijve: je straalt! Vooral als je in de lente en zomer je dieet eens onder de loep neemt: waar kan het gezonder en verser? Maak verschil tussen eten dat je voedt en eten dat vooral vult, en kies voor dat eerste. Reizen heeft een positieve invloed op je gezondheid. Wacht er niet mee tot je meer tijd of geld hebt, maar leg iets vast in je agenda. De middelen komen vanzelf.

In ’t kort

Oppassen voor: Oude koeien uit de sloot halen op relatiegebied. Veel is verwerkt, maar soms komt er een staartje langs dat je van je stuk kan brengen. Wuif het weg.
Opvallendste verandering: Je schaamt je niet meer om je gevoelens te uiten. Daardoor ben je minder onaantastbaar, maar wel menselijker.
Groeimoment: Je beseft dat de belangrijkste relatie in je leven die met jezelf is.
Liefdesmatch met: Kreeft, Schorpioen of Vissen. De watertekens zijn goed in het tonen van emoties.
Tips tijdens Mercurius-retrogrades: Neem de tijd om met je partner te praten over hoe jullie met elkaar omgaan en of jullie tevreden zijn. Relatietherapie slaat nu goed aan.

Illustraties: Shutterstock | Styling: Susan de Bruijn | Fotografie: Jeannette Huisman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden