null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema

PREMIUMWaterman 20-1 t/m 18-2

Je verveelt je nooit in het gezelschap van de Ram en de Boogschutter

Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

De Waterman is nieuwsgierig en bepaald niet doorsnee. Je bent gek op nieuwe ontmoetingen en maakt snel vrienden. Dat komt niet alleen doordat je superaardig bent, maar ook doordat je iedereen beschouwt als een gelijke. Gezelschap gaat bij jou voor alles, liefst verzamel je een meute leuke mensen om je heen. In iedereen zie je iets moois. Minder prettige eigenschappen geef je bij voorkeur een positief label. Hoewel je gemakkelijk contact maakt en nooit verlegen zit om een praatje, hecht je veel waarde aan vrijheid en tijd voor hobby’s, waar ook weer een hele vriendenkring omheen hangt. Vriendinnen waarderen je intellectuele houding, je kunt overal over meepraten. De wereld een beetje mooier achterlaten, dat is je streven. Dus kom je graag in actie als een vriendin een benefiet organiseert of als een vluchteling een plek nodig heeft.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Komt een vriendin langs met een verdrietig verhaal, dan leid je haar liever af met een uitje of een creatieve bezigheid dan dat je gaat zitten om te luisteren en mee te voelen. Ben je bang dat introspectie aan het licht brengt dat ook jij niet alle antwoorden hebt? Als denker kun je dingen soms te veel in zwart en wit zien. Denk je te veel aan de toekomst, dan ga je behoorlijk piekeren en daar eindeloos over praten. Vriendinnen kunnen er horendol van worden. Ook excentriek gedrag is je niet vreemd. Soms vragen de mensen om je heen zich af: is zij gewoon een beetje gek of een visionair?

•• Beste vriendinnen

Met de frisse energie van de Ram en de filosofische kijk van de Boogschutter die je uit je comfortzone haalt, is verveling uitgesloten. Je wakkert hun vuur aan door er flink op te blazen, en zij nemen het je niet kwalijk wanneer je wekenlang uit beeld verdwijnt. Als jullie elkaar weer zien, hebben jullie juist lekker veel te bespreken tijdens een rondje hardlopen of een potje tennis. Met de Weegschaal en de Tweelingen is er ook een prima match. Je waardeert de goede manieren van de Weegschaal, zij waardeert je vriendelijkheid en stijl. Bij problemen komt je zorgzame aard goed tot zijn recht. Ook de rijke ideeënwereld van de Tweelingen inspireert: je combineert deze met die van jou en maakt er een duo-project van.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

De watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen zwemmen liever niet in je bruisende bubbelbad, veel te onrustig. Zij zien wel dat wereldproblemen zwaar op je drukken, maar denken: wat los je nou werkelijk op door alles te beredeneren en analyseren? Op jouw beurt vind je hun emoties maar ‘zwaar’ en weet je niet wat je aan moet met hun roerige gevoelsleven. Bovendien hangen ze te pas en te onpas aan de lijn, waardoor je je niet meer vrij voelt.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Uiteindelijk ben je best kieskeurig, dus is er geen reden om met iedereen te willen omgaan. Laat daarom die schare kennissen gaan en richt je meer op echte vrienden die er altijd voor je zijn, ook als het minder goed gaat. Tijdens het beoefenen van hobby’s ontmoet je gelijkgestemde zielen. Volg dus je passies en ontmoet mensen die deze delen.

Superklik: Boogschutter
Liever niet: Schorpioen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden