PREMIUMMaagd 23-8 t/m 22-9

Je vriendschap met de Stier kan elke storm doorstaan

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

De bescheiden, praktische, scherpzinnige Maagd is de beste raadgever bij ziek en zeer. Je houdt van orde en strakke schema’s en breit met liefde op tactvolle wijze andermans ‘fouten’ recht. Spontaan ben je niet, maar voor vriendinnen maak je graag ruimte in je overvolle agenda. Manipulatie is de Maagd vreemd, je bent puur en eerlijk, zelfs een tikje verlegen. Vriendinnen kies je weloverwogen. Eenmaal verzekerd van hun trouw blijf je vaak levenslang bevriend. Met het wel en wee van hartsvriendinnen ga je integer en serieus om. Ben je ontspannen, dan maak je graag woordgrapjes en je kunt heerlijk droog uit de hoek komen.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Menige Maagd lijkt uiterlijk koel en beheerst, maar daarachter schuilt een nerveuze geest die zich gauw zorgen maakt. Vriendinnen luisteren, soms tegen wil en dank, naar al je tips voor de perfecte vitaminepil, dat recept voor een groentesmoothie die wél te drinken is en de haptotherapeut met gouden handen. Je ligt vaak wakker omdat je de wereld en iedereen om je heen wil verbeteren. Dat lukt lang niet altijd, heel frustrerend. Een ander punt van aandacht is je gevoeligheid voor kritiek. Je bent je eigen grootste criticus en dat is vermoeiend, vooral voor jezelf. Dat je hulp geeft, maar zelf moeilijk hulp kunt accepteren, kan een afknapper zijn. Ook voor anderen geldt immers: geven maakt gelukkig.

•• Beste vriendinnen

Stabiliteit en routine vind je belangrijk en dat geldt ook voor Stier- of Steenbokvriendinnen. Jullie vriendschap kan windkracht 10 doorstaan, jullie hebben dezelfde voor- en afkeuren en staan in praktisch opzicht voor elkaar klaar als er problemen zijn. Met de Steenbok deel je ambities en een aanpakkersmentaliteit. Best kans dat jullie band is ontstaan uit een goede collegiale samenwerking. Ook met Kreeften en Schorpioenen ga je graag om, met hen voel je een diepe verbinding. Jullie zijn voorzichtig met elkaars gevoelens. Van deze watertekens leer je dat ook nare emoties geuit mogen worden. Dat lucht op.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

De Ram is te onrustig, bot en direct, daar krijg je de rillingen van. Hoewel je met de Tweelingen het snelle verstand deelt en best kunt lachen, ratelt zij wel erg lang door over futiliteiten. De Boogschutter is te nonchalant, de ene keer is ze haar sleutels kwijt en kan ze haar huis niet in, de andere keer heeft ze geen geld bij zich waardoor jij weer moet afrekenen. De Waterman is te onpraktisch naar je smaak. Ook met tegenpool Vissen ligt vriendschap lastig. Hoewel je veel van haar kunt opsteken qua gevoel, vind je haar te vaag en ongrijpbaar.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Je staat meestal snel met je oordeel klaar, stel dit eens wat vaker uit. Vooral als het om onbelangrijke dingen gaat, kun je soms beter zwijgen. Wat ook helpt om dichter bij elkaar te komen, is je kwetsbaar opstellen. Zet dat masker van perfectie maar af, zacht is het nieuwe sterk.

Superklik: Steenbok
Liever niet: Tweelingen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden