null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema

PREMIUMKreeft 22-6 t/m 22-7

Met een Vissen kun je je prima creatief uitleven

Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

Supersensibel, invoelend en gericht op harmonie biedt de Kreeft vriendinnen een luisterend oor. Omdat de maan jouw heerser is, wisselen je stemmingen als de getijden. Maar herkenbaar zijn ze altijd. Ook kun je enorm geestig zijn, dus veel vriendinnen zullen dierbare herinneringen koesteren aan hilarische avonden. Mensen die je beter kennen, weten dat je met iedereen het beste voorhebt. De deur staat altijd open voor mensen die je graag mag. Zelfs als je in een onesie op de bank ligt met een pot thee en een bijna lege trommel chocoladekoekjes, zijn vriendinnen van harte welkom.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Je goedbedoelde op- en aanmerkingen kunnen helemaal verkeerd overkomen. De Kreeft voelt zich vervolgens aangevallen en trekt zich terug. Dondert en bliksemt het vanbinnen, dan gaan de gordijnen dicht, je trekt een deken over het hoofd en houdt tissues bij de hand. Telefoontjes worden niet aangenomen, de deur gaat op slot. Terwijl je uitstekend naar andermans problemen kunt luisteren en graag advies geeft, kost het moeite om eigen gevoeligheden prijs te geven. Dit kan afstandelijk overkomen. Verder kun je behoorlijk in het verleden leven. Herinneringen ophalen is leuk, maar steeds dezelfde verhalen worden op den duur een tikje saai. Ook kun je lang vasthouden aan mensen die de vriendschap niet waard zijn, en aan spullen. Loslaten is niet je sterkste kant.

•• Beste vriendinnen

Een andere Kreeft en de watertekens Vissen en Schorpioen weten wel raad met je wisselende stemmingen. Zij hebben daar zelf ook last van en bieden met liefde een schouder om op uit te huilen óf ze gieren mee van het lachen. Hoewel de Schorpioen wat intens kan zijn, is dit dé persoon om af te kijken hoe je beter kunt omgaan met emoties. Samen met de Vissen kun je je creatief uitleven, en aan een andere Kreeft als vriendin hoef je niets uit te leggen. Ook met Stieren en Maagden kun je het prima vinden, zij zijn net zo huiselijk. De Stier is ook nog eens net zo’n verzamelaar. De Steenbok trekt aan met haar stoïcijnse houding – stiekem zou je daar wel wat meer van willen hebben.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Grove opmerkingen en gedrag strijken je tegen de haren. Daarom rol je met de ogen bij de bouwvakkershumor van de Boogschutter, en de klap op je schouder en het kopje koffie met voetbad dat je krijgt van de Ram kun je niet echt waarderen. Ook heb je weinig met de luidruchtige en vaak uitbundig uitgedoste Leeuw.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Zorgen verdwijnen waar vertrouwen begint. Niet iedereen heeft het op jou gemunt! Zodra je dit beseft, worden vriendschappelijke verhoudingen makkelijker en meer ontspannen. Wat ook helpt om de banden aan te halen, is je innerlijke stand-up comedian de ruimte geven. Je doet het niet slecht voor het voetlicht, dat kan waardevolle contacten en nieuwe vriendschappen opleveren.

Superklik: Kreeft
Liever niet: Boogschutter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden