PREMIUMlibelle’s grote jaarhoroscoop

Niet gek dat je wil weten waar je aan toe bent

null Beeld
astroloog Viola Robbemondt

Liefde & relaties

Kreeg je voorheen direct een dromerige blik in je ogen bij het zien van een bruiloft, suikerhartjes of een romcom, nu denk je: wat kan iemand me bieden? Wat verlang ik van een partner? Wordt er naar mijn wensen geluisterd? Je maakt de liefde dit jaar graag concreet, bossen rozen en complimentjes zijn niet meer genoeg. Best kans dat je partner of date schrikt van je eisenpakket, terwijl jij gewoon wil weten waar je aan toe bent. In de tweede helft van het jaar kan er, ondanks hindernissen, een mooie nieuwe relatie ontstaan. Het zou kunnen dat dit je grote liefde is. Laat je niet ontmoedigen als de omstandigheden niet ideaal zijn. Misschien kom je iemand tegen die (ook) nog wonden aan het likken is na een moeilijke periode en vind je in eerste instantie vriendschappelijk steun bij elkaar. De liefde maakt de meeste kans als je de tijd neemt om elkaars gebruiksaanwijzing grondig door te nemen.

null Beeld

Werk & financiën

Dit jaar vind je een nieuwe baan waar je je als een vis in het water voelt, of het nu vrijwilligerswerk is of een functie in het bedrijfsleven. Je krijgt het succes niet in je schoot geworpen, en dat ligt niet aan collega’s, leidinggevenden of zakenpartners. Vooral je eigen gedachten en twijfels maken je onzeker. Er is ook kans dat je te veel hooi op je vork neemt en teleurgesteld raakt omdat je niet voldoet aan je eigen hoge eisen. In ieder geval valt je grote inzet op.

Gezondheid & psyche

Je lichaam krijgt een make-over, vooral doordat je nu de discipline hebt om die zak chips dicht te laten en wél te gaan sporten. Alle excuses die je eerst bedacht, zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Fijn natuurlijk dat de sterren jou nu veel energie geven, maar dat maakt ook het risico op ongelukken groot. Pas dus op als je op de mountainbike of elektrische fiets door de buurt crost en rem jezelf af als je moe bent. Een jaarlijkse check-up via de huisarts heeft echt zin, net als een lange vakantie. Geen drie, liefst vier weken waarin je actief zijn combineert met niks moeten. Als je wandelt, een stuk van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella misschien, verzink je als vanzelf in heilzame meditaties.

In ’t kort

Oppassen voor: Ongelukjes en te streng zijn tegen geliefden. Veel energie hebben kan ook zorgen voor een gehaast gevoel.
Opvallendste verandering: Je laat je hart nog steeds spreken, maar ook je hoofd zingt een deuntje mee. Je komt beter in balans.
Groeimoment: Het besef dat je goed bent zoals je bent. Kijk met zachtheid naar jezelf. Je bent het waard om gezien en gehoord te worden.
Liefdesmatch met: Aardetekens kijken met bewondering naar jouw vele talenten. Laat hen jou helpen je dromen waar te maken. Een Waterman zorgt voor betere netwerken.
Tips tijdens Mercurius-retrogrades: Haal herinneringen op met die jeugdvriendin en zie onder ogen: er is veel gebeurd en ik heb veel geleerd.

Check je ascendant!

Naast dat je sterrenbeeld veel over je zegt, spreekt je ascendant volgens astrologen ook boekdelen. Op libelle.nl reken je nu heel makkelijk je ascendant uit en kom je meteen nog veel meer te weten over jouw persoonlijkheid.

Illustraties: Shutterstock | Styling: Susan de Bruijn | Fotografie: Jeannette Huisman

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden