PREMIUMTweelingen 21-5 t/m 21-6

Praten over muziek en boeken doe je met de Waterman

null Beeld Magda rinkema
Beeld Magda rinkema
Viola RobbemondtMagda rinkema

•• Dit waarderen vriendinnen in jou

De Tweelingen is gek op entertainment, sociale evenementen en avontuur. Qua vriendschappen doe je niet moeilijk, je beweegt met de stroom mee en ontdekt met iedereen wel iets gemeenschappelijks. Kletsen kun je als de beste, niemand is een muurbloem met jou in de buurt. Je vraagt iedereen het hemd van het lijf en durft discussies te starten. Het verhaal ook afmaken, dat is een ander verhaal, maar saai wordt het nooit. Met jouw levenslust ben je voor van alles te porren, vooral als het om groepsactiviteiten gaat. Of het nu een drankje op een terras is of de avondvierdaagse. Praatje hier, praatje daar, je vermaakt iedereen met originele ideeën en leuke anekdotes. Daarnaast ben je een prima matchmaker; je ziet direct wie gekoppeld kan worden aan wie en bezorgde zo al menige vriendin een leuke partner.

•• Hierom plakken ze je achter het behang

Praatgraag betekent ook dat je graag nieuwtjes over anderen uitwisselt. Over die BN’er bijvoorbeeld, maar ook over een levenslange vriendin. Dan kan het soms gaan om zaken die mensen liever onder-ons hadden gehouden. Geheimen zijn bij jou niet altijd veilig. Dat komt niet door slechte bedoelingen, je ziet er gewoon het kwaad niet van in en dikt de boel graag wat aan. Ook richt je je soms te veel op alles wat leuk, lief en lekker is. Daardoor verzuim je weleens om een uithuilschouder te bieden als vriendinnen emotionele steun nodig hebben. Ook ben je een notoire afzegger en verzetter: een afspraak met een Tweelingen kan veel strepen en pijlen in de agenda opleveren.

•• Beste vriendinnen

Met de Leeuw deel je je liefde voor glitter en glamour. Schenk haar de hoofdrol, daar is ze gek op! Ook met de actieve Ram ga je graag eropuit, deze combinatie zorgt voor hilarische avonturen. Met de Waterman is het contact intellectueler, jullie hebben het over boeken, muziek en kunst, leren van elkaar en waarderen de onafhankelijke instelling van de ander. Al spreken jullie elkaar maanden niet, de draad wordt moeiteloos weer opgepakt. Met de sociale Weegschaal kun je tot diep in de nacht bomen. Zij geeft richting waar de Tweelingen soms alle kanten op vliegt.

•• Met deze tekens blijf je liever kennissen

Je vindt de Maagd onderhoudend, maar oppervlakkig. Net als de Stier haakt zij bovendien waarschijnlijk af als je voor de zoveelste keer afzegt vanwege een dubbele afspraak – of omdat er stiekem iets interessanters te doen is. Je houdt er niet van als iemand de baas wil spelen, dus een Boogschutter of Steenbok die jou de les wil lezen, wordt snel afgewimpeld. De Vissen is je te emotioneel met al haar gevoeligheden.

•• Tips voor extra innige vriendschap

Voor de Tweelingen is het probleem niet om vriendinnen te maken, maar om ze te behouden. Je bent geneigd om zo veel mensen om je heen te verzamelen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bedenk ook dat hobbels erbij horen in een vriendschap, het is niet altijd alleen maar leuk. Praat dus ook met die vriendin over haar gestrande relatie, sta stil bij andermans verdriet en oefen in actief luisteren.

Superklik: Leeuw
Liever niet: Maagd

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden