Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

PREMIUM

Zo ziet deze week (5 tot en met 11 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.   

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:      

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022      

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:      

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.       

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.    

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 27 (5 tot en met 11 juli):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Gaan voor wat je wilt. Daarvoor staat het 1-jaar en dat betekent dat je in veel opzichten een nieuwe start kunt maken. Je hoeft niet te wachten tot dingen in je schoot vallen, neem gerust initiatief en zaai jouw mooie zaadjes. Mogelijkheden vliegen je om de oren, werk en hobby’s maken enthousiast. Ook fijn: je mag het dit jaar helemaal zelfstandig doen.

Weekvoorspelling: De weeksfeer accentueert het thema loslaten. Kun je dat woord inmiddels niet meer horen? Als je het gevoel hebt dat de rek eruit is, gooi het elastiekje dan gerust weg. Blijf niet trekken aan een dood paard, of dat nu een relatie of situatie is, maar richt je op alles wat fris & fruitig aanvoelt. Alles verandert en het tempo waarmee dat gaat, ligt hoog. Verwerken van alles dat je meemaakt – leuk of niet – hoort er ook bij. Neem dus tijd voor reflectie. Praat met mensen die je begrijpen over wat je meemaakt, wat het in je losmaakt en neem tijd om dat te doorvoelen. Niets mis met plannen, hoop en ambities, maar zet ze deze dagen even op de warmhoudplaat. Nu is een prima tijd voor vakantie, of gewoon time-out dagjes doorgebracht aan zee, in bos of duin. Ook momenten thuis geven voldoening, vooral als ze met ‘zijn’ en niet zozeer met ‘doen’ te maken hebben.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Samenwerken is jou dit jaar op het lijf geschreven. Geduld is daarbij een belangrijk codewoord, net als diplomatie. Blijf liever op de achtergrond en wacht tot moois tot bloei komt. Wat voor jou bedoeld is, komt vanzelf en zonder duw- en trekwerk naar je toe. Liefdesrelaties hebben de wind mee, er zit mooie groei in, mits je je emoties in balans houdt.

Weekvoorspelling: Uiteenlopende meningen kunnen dit een pittig weekje maken! Onthoud dat niemand jou de wet kan voorschrijven, maar jij kunt dat ook niet voor een ander. Wil je iets voor elkaar krijgen op een bepaalde manier en lukt het samen niet? Dan kun je het beste doe-het-zelven. Vaak is de moeite groter om je zoon, dochter of partner (voor de zoveelste keer) te zeggen dat hij/zij z’n sokken in de wasmand moet doen, dan het zelf even doen. In werksituaties zoek je gelijkgestemden op. Wat kun je voor elkaar betekenen? Ik doe dit voor jou, dan doe jij dat voor mij. De weeksfeer zegt ook: leg je trots aan de kant. Je hebt er namelijk niet zoveel aan als je wilt samenwerken. Denk daarom meer in Oosterse sferen en wees dienstbaar. De week krijgt een gouden randje door een onverwachte ontmoeting of meevaller. Ga je op reis, doe dan vooral dat ene element uit je jaarsfeer in je handbagage: geduld!

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en genieten van het leven. Je geniet van vriendschappen en hebt een actief sociaal leven. Op verantwoordelijkheden zit je niet per se te wachten. Liefde en romantiek bloeien, wacht met ringen of babyplannen op meer stabiliteit. Concentreer je op alles waarvan je ogen gaan twinkelen, vooral op het gebied van zelfontwikkeling en je creatieve talenten.

Weekvoorspelling: De weeksfeer bied je de kans op een eerlijke blik – op jezelf. Was je in de creatieve hoek heel enthousiast aan iets begonnen, dan kun je deze dagen afgeleid raken, of je ziet in dat het toch niets voor je is. Teleurstelling mag gevoeld worden, maar blijf er niet in hangen. Iets vinden wat echt bij je past, is vaak een kwestie van uitproberen. Je hoeft de schone schijn niet op te houden, van vallen leer je opstaan. Het lijkt misschien alsof je met je rug tegen een muur staat, maar dan blijkt er een deur te zitten. Doe ’m gerust open en kijk wat erachter zit. Speelt er iets als overbelasting op het werk? Praat erover met iemand die je taken kan herverdelen. Je bent geen superman/vrouw. Doe wat je kunt en laat de rest liggen. En: maak plannen om iets leuks te gaan doen in het weekend. Doe-het-zelven, bouwen en knutselen ontspant!

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Een heel praktisch jaar waarin je organiseert en regelt. Je geniet van bouwen aan een stabiele toekomst – zowel op het werk als thuis. Je huis inrichten, je sportieve aspiraties oppakken, opruimen: bij jou is het nu betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid wat de klok slaat. Ongezellig? Valt reuze mee. Jouw beloning bestaat uit genieten van kleine dingen - en van je eigen prestaties.

Weekvoorspelling: De uitdaging van de week: omgaan met verwachtingen. Die van jezelf, en die van een ander. Soms kun of wil je gewoon niet doen wat iemand anders van je verwacht. En soms kunnen anderen gewoon niet aan jouw verwachtingen voldoen. Ga je je eigen gang, dan kun je je heel kwetsbaar voelen. Je staat er dan tenslotte ‘alleen’ voor, en krijgt kritiek of tegengas. Sta er gerust bij stil: dit is helemaal niet makkelijk, maar je groeit er wel van. Blijf dus bij jezelf: waar voel je je goed bij, en waar ligt je grens? Respecteer die, en anderen zullen die (uiteindelijk) ook respecteren – ook als het in eerste instantie schuurt. Denk aan de tekst van Frank Sinatra’s nummer My way. Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt gedaan, dan spijt dat je iets hebt nagelaten.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Oude routines gooi je bij het oud vuil dit jaar. Jij ervaart een nieuw gevoel van vrijheid. Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit, dan breek je dit jaar los. Of het nu een sleetse relatie is waarin geen groei meer zit, of werk dat niet meer bij je past: verandering is jouw ‘nieuwe normaal’. Pas daarbij op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Anders maakt het duo stress & burn-out het je lastig.

Weekvoorspelling: Dat je familie van elkaar bent, hoeft nog niet te betekenen dat je innig contact moet onderhouden. Zoek deze week meer contact met mensen die in je eigen sfeer zitten. Je bent klaar met snorkelen, je wilt diepzeeduiken! Dat betekent dat je verzeild kunt raken in de mooiste gesprekken. Je merkt dat we uiteindelijk allemaal verbonden zijn – ook al kun je niet iedereen pleasen. Klinkt zweverig? Waarschijnlijk krijg je er een heel vredig gevoel van. Deze dagen zijn ook goed als het gaat om geldkwesties. Plan die gang naar de notaris of hypotheekverstrekker. En maak eens een lijstje met inkomsten en uitgaven. Abonnementen, contracten... Wat heb je echt nodig, en wat kun je opzeggen? Ook goed om eens te kijken waar je geld kunt inruilen voor vrije tijd. Minder werken of slimmer werken krijgen nu heel praktische handen en voeten.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid en zaken van het hart, daarom draait het dit jaar. Je bent nu heel gericht op emotionele veiligheid en op sámen. Het gevaar is nu dat je je te veel opoffert voor een ander. Help anderen, maar zet eerst je eigen zuurstofmasker op, is het advies. Alles wat ‘mooi’ is trekt je, dus geef jezelf en je omgeving een fijne make-over. En geniet van de liefde en van romantiek. Huwelijksklokken kunnen luiden.

Weekvoorspelling: De liefde krijgt de nadruk, en dan bedoelen we niet de oppervlakkige soort. Heb je een partner, dan kun je nu door de eigenschappen die jou triggeren heen kijken. Je ziet weer waarom je op diegene bent gevallen. Is dat niet het geval, dan kan dit een week van zelfliefde opleveren en van voor jezelf kiezen. Misschien zet je een scheiding door of je gaat eens alleen op vakantie om zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Ben je aan het daten, dan zet je de roze bril op. Je realiseert je misschien dat je eisenlijstje aan de kant moet. En dat de liefde alleen gedijt bij vrijheid. Geef dus zoveel mogelijk, terwijl je wel je eigen grenzen in de gaten houdt. Oudere mensen inspireren je nu, ze geven je een frisse blik. Best kans dat je je realiseert hoeveel je eigenlijk op een van je ouders lijkt. Het is je kans om iets op je eigen manier te doen.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Een prima jaar om jezelf beter te leren kennen. Kijk naar het verleden en bereid je voor op de toekomst. Je doet het dit jaar goed als je tijd voor jezelf neemt. Misschien zit er zelfs een sabbatical in? Reflecteer op wie je bent. Dit jaar kunnen mensen je heel verkeerd begrijpen en dat brengt innerlijke onrust. Alles dat je aardt is prima: wandelen brengt je uit je hoofd, yoga en meditatie geven aha-ervaringen.

Weekvoorspelling: Laat de teugels gerust een beetje vieren deze dagen, neem het ervan. Ben je meestal vrij streng voor jezelf, neem je eigen ‘moetjes’ dan eens niet al te letterlijk. Je mag zwart en wit in allerlei hoeveelheden door elkaar mengen. Zie hoeveel grijstinten er zijn! Je kunt er alle kanten mee op. Voor meer kleuren ga je de natuur in. Maak foto’s van alle bloemen die je tegenkomt. Onkruid? Hoezo onkruid? Het bloeit! Zet je wekker eens eerder en ga ergens heen om de zonsopgang te zien. Als je hoofd, net als de straten, paden en wegen nog leeg zijn, dan zie je pas echt hoe mooi je eigen omgeving werkelijk is. Dit is ook een week waarin op het werk gemakkelijk misverstanden ontstaan. Zorg dat je alle informatie hebt voordat je aan een taak begint.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Zaadjes die jij in je 1-jaar hebt gezaaid, kunnen nu prachtig bloeien! Dit is een jaar van oogsten, maar het kost wel zweetdruppels. Zakelijk en financieel krijg je veel voor elkaar. Wees wel voorzichtig voordat je contracten tekent, lees de kleine lettertjes. Houd je verre van hebzucht en ellebogenwerk. Je maakt indruk met vakkennis en duurzame acties. Jij levert wat je belooft: ook in de liefde ben je nu een waardevolle partner.

Weekvoorspelling: Zit je iets dwars? Heb je stress? Kijk deze week voorbij beperkingen. Zeg vaker tegen jezelf: ‘Het is nu zoals het is. Maar ook dit zal veranderen’. Die houding maakt dat je gemakkelijker met de stroom mee glijdt zonder je gevoelens te onderdrukken. Waarschijnlijk ben je nu behoorlijk actief, je krijgt veel gedaan, zelfs dat klusje dat je steeds maar hebt uitgesteld. Onmatigheid kan bij deze weeksfeer nogal eens de kop opsteken. Let dus op dat je jezelf niet (uit frustratie) volpropt met eten, alcohol of informatie (sociale media). En check bij al je dadendrang ook of je anderen niet te veel op de huid zit. Niet iedereen kan nu in jouw sneltreintempo mee. Stel vaker de vraag: ‘Hoe zou jij het doen/willen?’ Zoek vervolgens het compromis, of laat de ander de leiding nemen. Diegene doet het misschien anders dan jij, maar dat betekent niet dat ze het slechter doen.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over afronding. Alles wat niet meer bij je past, verdwijnt. Relaties, denkpatronen, werk: het universum brengt andere inzichten. Je bent nu wijs als je niet halsoverkop in nieuwe affaires duikt. Losse eindjes vinden knopen. Prima jaar om je te verdiepen in spiritualiteit en om te focussen op iets artistieks. Je harde schijf wordt geüpdatet met nieuwe informatie en inspiratie.

Weekvoorspelling: Heb je het gevoel dat je er niet bijhoort, dat een contact te veel schuurt of gewoon saai is geworden? Geen nood, het hoort bij je jaarsfeer. De weeksfeer kan er nog een schepje bovenop doen, zodat jij heldere keuzes kunt maken. Let er wel op dat je geen belangrijke beslissingen neemt op basis van emoties als angst, boosheid en verdriet. Laat deze eerst even bezinken voordat je knopen doorhakt. Neem het aloude advies ter harte en slaap er een nachtje over. Voor je gemoedsrust is het ook goed om te bedenken dat niet alles verandert. Wie en wat voor jou bedoeld is, blijft bij je of komt terug in een andere (verbeterde) vorm. Best kans dat je je aan het eind van de week heel optimistisch voelt. Deel dat gevoel en je vermenigvuldigt het: wees gul met complimenten!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden