PREMIUM

Zo ziet deze week (6 tot en met 12 september) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Viola RobbemondtLibelle

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2022 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2022.   

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 januari, dan is de berekening als volgt:      

2+1+2+0+2+2 = 9 is je persoonlijke getal voor 2022      

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:      

2+4+1+1+2+0+2+2 = 14. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+4 = 5 je persoonlijke getal voor 2022.       

De getallen gelden het hele jaar 2022, en veranderen pas weer op 1 januari 2023.    

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 36 (6 tot en met 12 september):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Gaan voor wat je wilt. Daarvoor staat het 1-jaar en dat betekent dat je in veel opzichten een nieuwe start kunt maken. Je hoeft niet te wachten tot dingen in je schoot vallen, neem gerust initiatief en plant jouw mooie zaadjes. Mogelijkheden vliegen je om de oren, werk en hobby’s maken enthousiast. Ook fijn: je mag het dit jaar helemaal zelfstandig doen.

Weekvoorspelling: Jouw jaarenergie zet je aan tot rennen, die van deze week nodigt juist uit tot stilstaan. Hoe gaat het eigenlijk echt met je? Op het werk kan het nuttig zijn om met je team te gaan zitten voor overleg, zodat de neuzen weer dezelfde kant op staan. Thuis is het goed om bij te praten met je partner; ook over lastige onderwerpen. Neutraal blijven is nu minder lastig voor je dan anders. Ook wat me time is nu goed om je leven te overdenken. Dat hoeft niet zwaar te zijn. Voor jezelf of samen met een goede vriend(in) terugkijken op hoe je er een half jaar geleden voor stond en hoe dat nu is, werkt ook al heel verhelderend. Zijn er angstige gevoelens – boosheid en frustratie vallen daar ook onder – merk ze dan op: ze doen hun best om je te ‘beschermen’. Bedank ze daarvoor, dan merk je dat ze niet meer zo hard aan je poort rammelen. Mis je iemand? Neem contact op en haal herinneringen op. Gaat het om een dierbare die al is heengegaan? Tijd om dat kaarsje te branden.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Samenwerken is jou dit jaar op het lijf geschreven. Geduld is daarbij een belangrijk codewoord, net als diplomatie. Blijf liever op de achtergrond en wacht tot moois tot bloei komt. Wat voor jou bedoeld is, komt vanzelf en zonder duw- en trekwerk naar je toe. Liefdesrelaties hebben de wind mee, er zit mooie groei in, mits je je emoties in balans houdt.

Weekvoorspelling: Single? Dan heb je deze week weinig tijd om te daten. Je bent waarschijnlijk heel gedreven met iets bezig, of dat nu het opknappen van een huis is, het plannen van je volgende vakantie of iets voor school of opleiding (van je kinderen). Dat gevoel dat je ‘alles onder controle’ hebt, voelt goed. Was er onlangs ruis op de lijn met iemand van wie je iets nodig hebt, dan lijkt het nu opgelost. Zijn er nog losse eindjes of is een laatste gesprek nodig? Plan het dan in voor deze week. De trilling helpt je bij het afronden. Het helpt je ook om jouw waarheid te spreken, ongeacht wat iemand daarvan denkt. Zeg wat jij denkt en hoe dat in je lijf voelt. Gaat het om vervelende gevoelens, geef dan niet degene die ze triggerde de schuld. Simpelweg opmerken dat die gevoelens er zijn, is de sleutel tot een betere klik met jezelf en je omgeving.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Dit jaar staat in het teken van zelfexpressie en genieten van het leven. Je geniet van vriendschappen en hebt een actief sociaal leven. Op verantwoordelijkheden zit je niet per se te wachten. Liefde en romantiek bloeien, wacht met ringen of babyplannen op meer stabiliteit. Concentreer je op alles waarvan je ogen gaan twinkelen, vooral op het gebied van zelfontwikkeling en je creatieve talenten.

Weekvoorspelling: Ben je iemand die het zwaar heeft aan het helpen? Of ben je met een groep bezig met een groter project? De energie van deze week geeft je veel overzicht en in combinatie met je jaarenergie ben je ook nog eens super creatief. Wil je opvallen omdat je hogerop wilt of wil je je persoonlijke stempel ergens op drukken: laat je vooral zien en horen. Je toon is nu enthousiast en goed, mensen nemen je serieus. Een ouder familielid kan je bezighouden. Kans dat je deze week een oplossing vindt voor een probleem waar diegene (en jij indirect ook) mee worstelt. Misschien is er meer thuiszorg nodig of is er meer aandacht nodig omdat iemand wat eenzaam is. Deze week kun je goede afspraken maken met betrokkenen zodat dit thema (voorlopig) afgerond is. Zorg zelf ook voor een uitlaatklep voor alle rondzingende energie in je lijf. Samen dansen en zingen brengt je in balans.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Een heel praktisch jaar waarin je organiseert en regelt. Je geniet van bouwen aan een stabiele toekomst – zowel op het werk als thuis. Je huis inrichten, je sportieve aspiraties oppakken, opruimen: bij jou is het nu betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid wat de klok slaat. Ongezellig? Valt reuze mee. Jouw beloning bestaat uit genieten van kleine dingen - en van je eigen prestaties.

Weekvoorspelling: In dit jaar van opbouw en verantwoordelijkheid nemen, is het nu tijd voor bespiegelingen. Ga er eens rustig voor zitten en kijk naar de plaatjes die in je hoofd opkomen. Waarvan gaan jouw creatieve sappen stromen? Er is een zee van mogelijkheden, welke kant zwem je op? Je onderbewuste communiceert met gevoelens, beweeg langzaam in de richting die lekker en licht aanvoelt. Iets wat urgent leek, kan nu niet meer zo belangrijk lijken. Iets dat je nodig leek te hebben – en dat kan zelfs een partner zijn – blijkt niet cruciaal. Je merkt dat je veel zelf aan kunt – en wilt. Veel lijkt in deze week vanzelf te gaan, of vanzelf op te houden. Best kans dat je nu, omdat je gewend was aan de doe-energie, een verveeld gevoel krijgt. Er valt iets weg, wat komt ervoor in de plaats? Is het je nog niet helemaal duidelijk, geniet dan van de rust die over je komt. Je hebt hard gewerkt en staat nu even op standje ‘pauze’.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Oude routines gooi je bij het oud vuil dit jaar. Jij ervaart een nieuw gevoel van vrijheid. Heb je het gevoel dat je ‘vast’ zit, dan breek je dit jaar los. Of het nu een sleetse relatie is waarin geen groei meer zit of werk dat niet meer bij je past: verandering is jouw ‘nieuwe normaal’. Pas daarbij op dat je niet te veel hooi op je vork neemt. Anders maakt het duo stress & burn-out het je lastig.

Weekvoorspelling: Mensen die op je pad komen omdat je hen een helpende hand biedt, kunnen vrienden worden; iemand die je inwerkt of informatie geeft. Je krijgt goed gezelschap. Ook een oude bekende kan weer op het toneel verschijnen: valt er nog iets te zeggen, bespreken of te doen? Of is er nu wel een passende rol vrij in je leven voor diegene? Best kans dat oude gevoelens weer oplaaien. Wil je er iets mee? Check, als het om een oude geliefde gaat, waarom de relatie spaak liep? Natuurlijk leren mensen van hun fouten, maar wees ook alert dat je je niet twee keer aan dezelfde steen stoot. De energie van deze week geeft je wijze inzichten. Weet dat je altijd de keuze hebt om iets wel of juist niet te doen, ook al lijkt dat soms niet zo. Vertraging kan eind deze week ongemak veroorzaken: trein gemist of vertraagd, weigerende fiets of een kapotte auto. Neem ruim de tijd om op pad te gaan en sta eerder op zodat je niet in de stress komt.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid en zaken van het hart, daar draait het om dit jaar. Je bent nu erg gericht op emotionele veiligheid en op sámen. Het gevaar is dat je je te veel opoffert voor een ander. Help anderen, maar zet eerst je eigen zuurstofmasker op, is het advies. Alles wat ‘mooi’ is trekt je, dus geef jezelf en je omgeving een fijne make-over. En geniet van de liefde en van romantiek. Huwelijksklokken kunnen luiden.

Weekvoorspelling: Vat niets persoonlijk op! Je bent nu waarschijnlijk geneigd om van alles aan en naar je toe te trekken, verantwoording te nemen en anderen te corrigeren. Terwijl je vaak niet zoveel kunt doen aan wat iemand doet of juist laat. Geef je innerlijke juf (of meester) een weekje vrij en ga eens na wat je zelf kunt doen of laten – voor meer innerlijke rust. Vergeving kan een puntje van aandacht zijn. Weet dat de ander niet zal veranderen als jij boos blijft. Jijzelf hebt er het meeste last van. Vergeven doe je dus voor jezelf! De week wordt waarschijnlijk ook gekleurd door herinneringen aan wat ooit was. Momenten van samenzijn, van plezier, maar ook van rouw. Misschien komen er tranen. Laat ze lekker stromen, ze wassen je schoon van binnen. Eer jezelf, je hebt gedaan wat je kon. Het kan voelen alsof je op een kruispunt staat: ga ik rechts, links of rechtdoor? Kies de zonnige kant.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Een prima jaar om jezelf beter te leren kennen. Kijk naar het verleden en bereid je voor op de toekomst. Je doet het dit jaar goed als je tijd voor jezelf neemt. Misschien zit er zelfs een sabbatical in? Reflecteer op wie je bent. Dit jaar kunnen mensen je heel verkeerd begrijpen en dat brengt innerlijke onrust. Alles dat je aardt is prima: wandelen brengt je uit je hoofd, yoga en meditatie geven aha-ervaringen.

Weekvoorspelling: Je jaarenergie en die van de week vullen elkaar mooi aan. Je zat al in een fase van reflectie, nu gaat het om wat je achter wilt laten in het ‘oude’ en wat je mee wilt nemen richting toekomst. Welke bagage leg je af? Wat bezwaart je? Voel de opluchting als je die zware koffer neerzet; waarom zou je het meezeulen? Je bent nu ouder en wijzer en kunt het achter je laten. Vind je het lastig om onderscheid te maken wat je wel en niet wilt? Kasten, de zolder en de schuur opruimen kan je helpen om te schiften. Laat oude spullen door je handen gaan, maak ruimte voor de herinneringen die eraan kleven en bedank het universum voor geleerde lessen. Als je klaar bent, voel je je waarschijnlijk heel opgelucht en weet je beter wat je in het NU nodig hebt. Gaat het om afscheid nemen van bepaalde mensen, check dan of je energie krijgt van iemand of dat omgang je juist uitput.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Zaadjes die jij in je 1-jaar hebt geplant, kunnen nu prachtig bloeien! Dit is een jaar van oogsten, maar het kost wel zweetdruppels. Zakelijk en financieel krijg je veel voor elkaar. Wees wel voorzichtig voordat je contracten tekent, lees de kleine lettertjes. Houd je verre van hebzucht en ellebogenwerk. Je maakt indruk met vakkennis en duurzame acties. Jij levert wat je belooft: ook in de liefde ben je nu een waardevolle partner.

Weekvoorspelling: Even op de rem trappen helpt deze week bij het krijgen van een helder hoofd. Best mogelijk dat gedachten als Formule 1-auto’s rond raceten in je hoofd, je kon voor je gevoel alle kanten op. Welke track voor jou de juiste is, wijst zich deze dagen uit. Maak dus vooral een pitstop en tank bij. Een paar dagen vrij nemen en je met iets anders bezighouden helpt je vooruit. Ben je bang om iemand teleur te moeten stellen? Je doet het prima als een ‘nee’ aan die ander een ‘ja’ aan jezelf is. Het is jouw leven, en je leeft niet maximaal als je iets alleen maar doet uit plichts- of schuldgevoel. Wat je rust kan geven is de wetenschap dat ieder z’n eigen pad bewandelt en je dus niet kunt zeggen of iets goed of juist niet goed is voor een ander. Badder vaker in het bad van ‘niet weten’ en geniet van de resultaten van je harde werk. Een lang weekend weg, vooral als het iets met varen, zwemmen of wellness te maken heeft, is top voor een rustig gemoed.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over afronding. Alles wat niet meer bij je past, verdwijnt. Relaties, denkpatronen, werk: het universum brengt andere inzichten. Je bent nu wijs als je niet halsoverkop in nieuwe affaires duikt. Losse eindjes vinden knopen. Prima jaar om je te verdiepen in spiritualiteit en te focussen op iets artistieks. Je harde schijf wordt geüpdatet met nieuwe informatie en inspiratie.

Weekvoorspelling: Je kop in het zand steken is er niet meer bij deze dagen. Tenminste, niet als je wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. De weekenergie geeft je de kracht om af te ronden, afscheid te nemen en je voor te bereiden op een nieuwe start. Misschien heb je hier en daar het gevoel dat je twee stappen vooruit en er drie achteruit zet. Weet dat je evengoed vooruitgaat, ook al lijkt het niet zo. Impulsieve of spontane acties zijn een no-go deze dagen. Word je voor een belangrijke keuze gesteld, zeg dan dat je erover na moet denken en erop terugkomt. Best kans dat je het aanbod krijgt om van functie te switchen op je werk of om eerder met pensioen te gaan. Check de consequenties en je gevoelens erover. Het is ook een week waarin je graag iets voor anderen betekent. Men reageert goed op hulpvaardige gestes. Pas wel op dat je geen energie lekt, dus geef niet wat je niet te geven hebt. En maak geen beloftes die je niet waar kunt of wilt maken.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden