Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wist jij dat deze 2 regels bij Monopoly eigenlijk helemaal niet bestaan?

Monopoly: het spel dat soms úúúren kan duren. Maar wist je dat dat eigenlijk helemaal niet zo hoort?

Nee, we hebben zelf een aantal regels bedacht die het spel alleen maar langer doen maken. Gewoon even uit onze duim gezogen.

Advertentie

Er bestaat helemaal geen pot
Het idee dat je al het geld in ‘de pot’ kreeg wanneer je op ‘Vrij Parkeren’ belandde, was eigenlijk een grote illusie. Er bestaat volgens de makers namelijk helemaal geen pot. De gelukkige speler krijgt ineens een enorm kapitaal uit het niets; puur geluk. En dat is niet waar het spel om draait. Daarnaast zorgt het onverwachtse grote geldbedrag ervoor dat het spel nog langer gaat duren. Het doel van Monopoly is dat alle spelers behalve de winnaar failliet gaan.

Houden of doorgeven?
Ook kopen we straten en stations op de verkeerde manier. Wat we zelf even hadden bedacht: zodra je op een straat uitkwam, mocht je deze kopen. Wilde je dat niet of had je onvoldoende geld, dan was gewoon de volgende speler aan de beurt. Klopt dus niet. Nee, hoe het eigenlijk hoort: komt iemand op het vakje, dan móet het door de bankier geveild worden. De hoogste bieder mag het kopen, beginnend bij 10 euro. Zo gaat het spel ineens nog een stuk sneller en moeten we een paar tactische keuzes maken.

Haal jij het spel binnenkort weer uit de kast om het op de enige juiste manier te spelen? Of heb jij netjes voor het spelen het boekje doorgelezen en deed je het dus gewoon al goed?

Zin gekregen in een potje Monopoly? Je scoort hier de allernieuwste versie ‘Valsspelers editie’: 

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Infonu. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien