Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dít zijn de drie meest genoemde goede voornemens voor 2019

Veel mensen gebruiken een nieuw jaar om aan diverse goede voornemens te beginnen. Maar de echte uitdaging is natuurlijk het volhouden. Wat zijn dit jaar de drie meest genoemde goede voornemens? 

Op nummer één staat dat we onszelf ‘minder druk willen maken’ komend jaar. Uit onderzoek van ING blijkt dat tachtig procent van de Nederlanders dit als goede voornemen kiest voor 2019. Iets meer dan een kwart van de mensen (27 procent) heeft ‘minder druk maken’ zelfs nummer één staan. Het is de eerste keer dat dit voornemen bovenaan de top drie staat.

Advertentie

Rust
Waar alle druk en stress precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar volgens stress- en burn-outcoach Marly van Eekeren sluit het tempo van ons leven in ieder geval niet aan bij hoe we fysiek gebouwd zijn. “We krijgen zoveel prikkels binnen dat ons brein het soms niet allemaal kan verwerken.” Hierdoor krijgen onze hersenen totaal geen rust. Daarom is ons goede voornemen voor 2019 onszelf ‘minder druk maken’. We willen wat meer rust in ons leven. Tip: leg tijdens je pauze ook je mobiel even weg en laat je hersenen even rusten. Anders gaat de stress niet meer weg.

Bewegen
Di goede voornemen wordt gevolgd door ‘meer sporten/bewegen’ (26 procent) en ‘afvallen’ (24 procent). Maar pas op: sluit nu niet direct dat all-in sportschoolabonnement af, want stiekem weten we allemaal dat dat fanatieke sporten maar van korte duur is. Zonde als je daarna nog maanden aan zo’n duur abonnement vastzit. Je kunt ook buiten of binnen in huis veel doen op het gebied van sport. Begin daar eens mee, dan zie je vanzelf of je het volhoudt.

Kilo’s kwijtraken
Afvallen begint natuurlijk bij een gezond leven en dus ook goed eten. Schrap afhaalmenu’s en blikjes en pakjes, want zelf aan de slag gaan met fruit, groenten en kruiden is een stuk gezonder. En wees bovendien niet al te streng voor jezelf, want dan is de kans groot dat je het dieet niet volhoudt. Succes!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ING en AD. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien