Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Ach, kijk nou toch: 3 Siberische tijgertjes geboren in Safaripark Beekse Bergen

Het is een speciale dag voor safaripark Beekse Bergen. Tijger Angara is namelijk bevallen van 3 kleine Siberische tijgertjes.

De welpjes heten Aida, Radames en Amneris en zijn vernoemd naar het openluchtconcert Aida. Moeder Angara en haar welpjes maken het goed.

Advertentie

Trots
“De geboorte van de 3 jonge tijgers is voor Beekse Bergen een speciaal moment. Deze welpjes zijn het eerste nestje tijgerwelpjes in Safaripark Beekse Bergen sinds 2008 en ook het eerste nestje van Angara. We zijn ontzettend trots en kunnen niet wachten tot de hele familie zichtbaar is voor onze bezoekers”, vertelt Rens Willemsen, general manager Safaripark Beekse Bergen.

Bedreigde diersoort
Twee jaar geleden zijn de tijgers Angara en Yarko naar het Safaripark verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. Siberische tijgers behoren tot de lijst bedreigde diersoorten. Naar schatting bestaat de populatie Siberische tijgers ongeveer uit 500 wilde tijgers en 500 tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan 300 in Europa. De wilde tijgers leven alleen in de natuur in Azië.

Langzaam zelfstandig
Tijgerwelpjes worden volledig blind geboren. De moeder blijft de eerste weken dichtbij haar welpen en laat haar jongen enkel alleen als ze op zoek gaat naar voedsel voor zichzelf. Na twee weken breken bij de welpjes de tanden door en gaan de oogjes open. De welpjes zullen de komende drie weken nog niet zichtbaar zijn omdat ze nog niet op eigen benen kunnen staan. Na ongeveer twee maanden drinken de jongen al minder melk bij de moeder en beginnen ze met het eten van vlees. Al na een half jaar kunnen de jongen jagen en na één jaar zijn ze zelfstandig.

Aida in concert
Hoofdrolspelers April Darby (Aida), Willemijn Verkaik (Amneris) en Freek Bartels (Radames) van Aida in concert zijn vereerd dat de babytijgers naar hen zijn vernoemd. Maandag 6 mei komt April op kraamvisite om vader en moeder te feliciteren.

Bijzonder avondje uit
De tijgertjes zijn dus vernoemd naar de hoofdpersonages van het openluchtconcert Aida. Heb jij zin in avondje weg? Er zijn nog kaarten beschikbaar voor Aida in Concert. Het unieke openluchtconcert met de fantastische muziek van niemand minder dan Elton John. Boek nu je kaarten.

Aida in Concert met € 10,- voordeel
Aida in Concert met € 10,- voordeel
vanaf €39,-
Bekijk

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: Safaripark Beekse Bergen

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien