Exclusief Mart Visser VIP event vanaf 14,95

5 redenen waarom het gezond is om een hond te hebben

Natuurlijk is het gewoon heerlijk, zo’n kameraad om je heen. Maar het is ook nog eens heel gezond om een hond te hebben. Hier lees je waarom.

Libelle samen met OHRA
  1. Of het nou prachtig zonnig is of met bakken naar beneden komt, je hond moet elke dag minstens twee keer uitgebreid uitgelaten worden. Dus: ga lekker naar buiten en geniet van een zomers briesje. Buitenlucht is niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jezelf. Je maakt vitamine D aan door het licht en doordat je in de natuur bent, neemt het stresshormoon cortisol af. Win-win situatie dus.
  2. Lekker bewegen is goed voor je hond, maar ook voor jou natuurlijk. Je verbruikt calorieën en werkt aan je conditie. Vooral als je af en toe ook even een sprintje met hem mee trekt. Uit een rapport uit 2011 blijkt dat 60% van de onderzochte hondenbezitters de aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging krijgt of erboven zat. Mocht je hond onverhoopt ziek worden of iets anders mankeren, is het fijn om te weten dat OHRA een huisdierenverzekering heeft. Zo kom je bij de dierenarts niet voor onvoorziene kosten te staan en kun je hopelijk weer snel lekker samen naar buiten.
  3. Hondenbezitters lachen meer en vaker, zo blijkt uit onderzoek. En dat lachen goed voor je is, dat wisten de wetenschappers ook allang. Het zorgt ervoor dat de stress in je lichaam minder wordt. En je maakt endorfine, serotonine en dopamine aan wanneer je lacht. Deze stofjes zorgen voor ontspanning en voor een geluksgevoel. En dat is dan weer goed voor je weerstand.
  4. Hondenbezitters zijn socialer. Uit onderzoek van de University of Liverpool blijkt dat hondenbezitters meer contact hebben met anderen dan mensen zonder hond. Sociaal contact maakt gelukkiger en gezonder.
  5. Kinderen die vanaf hun geboorte opgroeien met een hond in huis hebben veel minder last van astma en allergieën dan kinderen die in een huis zonder hond opgroeien. Ze ontwikkelen een grotere hoeveelheid bacteriën die ze de luchtwegen beschermen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien