Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Met deze 5-secondenregel is je huis in mum van tijd spic en span

Nu we zoveel thuis zitten, valt rommel ook een stuk meer op. Verbazingwekkend hoeveel spullen al jaren plek innemen terwijl je het leeuwendeel misschien niet eens gebruikt. Tijd dus voor een opruimsessie.

Het probleem met opruimen is dat het, als je even niet oplet, een stuk meer tijd in beslag neemt dan je wil. Je stuit op een oud fotoalbum, een jurk die je compleet was vergeten en voor je het weet ben je verzonken in nostalgie en een nog grotere chaos. Prima tijdverdrijf, maar niet wat je wil het huis aan kant maakt.

Advertentie

Twijfelaars

Opruimen betekent continue selecteren wat je nog nodig hebt en wat weg kan. Voor twijfelaars is dat een tijdrovend klusje. Hoe weet je nou zeker dat je de spirelli die je ooit kocht om courgettepasta te snijden maar nooit gebruikt hebt, in de toekomst misschien toch van pas komt? Misschien besluit je immers wel opeens nooit meer voorgesneden groente te kopen.

Tijdslimiet

Daarvoor is een handige vuistregel bedacht: de 5 seconden-regel. De regel is doodsimpel. Als je bij een item niet binnen 5 seconden weet wanneer je het voor ’t laatst gebruikt hebt, kan het weg. Klinkt rigoureus, maar je zal zien dat het heerlijk werkt. Ook handig: geef jezelf per ruimte een tijdslimiet. Houd die ook aan door een wekker te zetten, zodat je niet alsnog in de verleiding komt om al die oude kleren te passen.

Je zal zien dat het opruimen niet alleen ruimte geeft in huis, maar ook in je hoofd.

Eerst die kledingkast onder handen nemen? Opruimvlogger Camilla weet hoe je dat slim aanpakt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Red. Beeld: iStock

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien