Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Met dit stappenplan blijft je lippenstift de hele avond zitten

Tijdens het kerstdiner wil je er natuurlijk prachtig uitzien. Met een goede outfit, mooie haren én perfecte make-up. Maar juist bij dat laatste gaat het snel mis. Want van al die familieleden zoenen en het borrelen verdwijnt je lippenstift vaak als sneeuw voor de zon.

Gelukkig hebben wij een stappenplan gemaakt om dit te voorkomen.

Advertentie

Stap 1: scrubben maar
In de winter hebben veel mensen last van velletjes op hun lippen. En die zien er niet per se mooier uit met een laagje lippenstift erop. Door met een speciale lipscrub over je lippen te gaan, worden ze weer mooi egaal. Met een tandenborstel kan dit trouwens ook.

Stap 2: goede basis
Om make-up goed te laten zitten, is een goede basis belangrijk. Dit geldt ook voor lippenstift. Door lipprimer of een voedende lippenbalsem op je mond te smeren en die even te laten drogen, ben je al een heel eind. Breng vervolgens wat transparant poeder aan. Hierdoor worden je lippen stroever, en blijft de kleur beter zitten.

Stap 3: kwastje gebruiken
Dan ben je klaar voor het echte werk: de lippenstift aanbrengen. Tip: gebruik een kwastje. Op die manier trekt de kleur goed in.

Stap 4: lippotlood in dezelfde kleur
Trek vervolgens met een lippotlood in dezelfde kleur een lijntje om je mond. Zo voorkom je dat de lippenstift uitloopt. Breng vervolgens nog wat extra lippenstift aan.

Stap 5: hap in een tissue
Pak er tenslotte nog even een tissue bij om in te happen. Zo verwijder je overtollige lippenstift. Wel zo fijn, want eerlijk: hoewel de kleur vast prachtig is, zie je ‘m liever niet terug op je wijnglas of de wang van je tante.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien