We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

5x dit kun je óók doen met vaatwastabletten

Vaatwastabletten zijn hartstikke multifunctioneel. Zo gebruik je ze 5x anders. 

1. Schoonmaken van de frituurpan 
Je frituurpan schoonmaken is een verschrikkelijke klus, maar met dit trucje iets minder. Vul de binnenpan van de frituur voor driekwart met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur in op maximaal 90 graden en zet de pan 10 minuten aan. Na afloop leeg je de binnenpan voorzichtig en spoel je alles goed af met heet water. Tip: zet even het raam open als je dit doet tegen de lucht die vrijkomt.

Advertentie

2. Geuren verdrijven
Ga je dit weekend gourmetten of fonduen? De lucht die dan blijft hangen is heel makkelijk weg te krijgen met een vaatwastablet. Zet een pan met een flinke laag water op een laag vuurtje en de lucht is vrijwel direct geklaard.

3. Bruine aanslag uit theepot
Aanslag in je theepot waar met een afwasborstel niet tegenop te boenen is, verwijder je makkelijk met een vaatwastablet. Oplossing: kook water en doe dit met een vaatwastablet in de theepot. Laat een uur weken, spoel daarna goed schoon en de theepot is weer als nieuw!

4. Gele vlekken uit witte T-shirts
Oude shirts met zweetvlekken zijn weer schoon te krijgen door een vaatwastablet toe te voegen aan de was. Normaal wasprogramma laten draaien en ze zijn weer wit.

5. Aangekoekte pannen 
Aardappelen gebakken met een aangebrande pan tot gevolg? Vaatwastablet met water in de vieze pan, een minuutje laten koken en de pan is zo goed als schoon.

Wist je trouwens dat je ook zelf vaatwastabletten kunt ‘maken’ als ze op zijn? Dit is een makkelijk alternatief:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien