Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

De terrassen mogen open! 6 x de grappigste reacties van restaurants

Het is 1 juno 12:00 geweest en dat betekent: de terrassen mogen weer open! Langzaam stromen de stadscentra vol. Maar hoe wordt de afstand bij de cafés bewaard? Sommige horecagelegenheden zijn daar wel heel creatief mee! Wij zetten de grappigste oplossingen voor je op een rijtje. 

Advertentie

1. Café Meddens

Bij dit café weten ze wel hoe ze op afstand kunnen bedienen. Een wijntje? Mond open!

2. Dordtse kroegen

In Dordrecht gaat het er nog harder aan toe. Verschillende cafés wilden op deze manier aantonen dat horeca op 1,5 meter afstand niet echt een optie is. Het ziet er inderdaad vrij onhandig uit, maar het geeft wel een unieke horeca-ervaring!

3. Eetcafé de Ruif

Dit Delftse eetcafé heeft het ook slim aangepakt. En dit is geen grap: zo kan een terrasje pakken bij De Ruif er per 1 juni uit gaan zien. Op een vlotje, keurig drijvend op 1,5 meter afstand van de andere gasten. Dat mogen ze ook wel houden als de anderhalvemetersamenleving voorbij is. Wij zijn voor!

4. Café & Konditorei Rothe

 

Bij dit café houden ze wel van een verkleedpartijtje. Bij aankomst zou je namelijk een grote zwemnoedel op je hoofd krijgen. Met zo’n onhandig ding op je hoofd is afstand houden onvermijdelijk. Handig én het geeft best een lollige middag denken wij zo.

5. Van Dam brasserie

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wij zijn alvast aan het oefenen… 🙈😱😂

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

Een aantal weken geleden oefende Nicolette van Dam al hoe ze zou bedienen bij Van Dam brasserie zodra de deuren weer geopend mochten worden. Je moet wel een beetje goed kunnen vangen als je hier wilt genieten van een drankje op het terras, maar het lijkt hoe dan ook een ‘spetterende’ ervaring te zijn.

6. The Moomin Café

Helaas kunnen we nu niet naar Japan afreizen om dit in het echt mee te maken, maar dit café kwam met een wel heel schattige oplossing om afstand te houden. Op de stoelen waar je als gast namelijk niet mag zitten, zit een Moomin-knuffel. Dat eet een stuk gezelliger dan met allemaal lege plaatsen om je heen, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock.

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien