Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

7 keukenspullen die je hoognodig weg moet gooien

Kom jij altijd plek te kort in je keuken? Dan is het tijd om plek te máken! Er zijn namelijk genoeg spullen in je keuken te vinden die je al jaren bewaart maar nooit gebruikt. Weg ermee!

Bekijk in bovenstaande video ook hoe je al je schoonmaakspullen overzichtelijk op kunt bergen.

Advertentie

1. Kookboeken die je nooit gebruikt
Waarschijnlijk heb je een heel rijtje kookboeken en receptenschriften staan. En hoe vaak gebruik je die nou eigenlijk? Ga eens door de stapel heen en bewaar alleen de boeken die je in het afgelopen jaar hebt gebruikt, of de boeken die van bijzondere waarde voor je zijn. De andere breng je naar de kringloop, een ruilbibliotheek, of je zet ze in een kast op zolder.

2. Mokken die je nooit gebruikt
Tussen het mooie servies staan vaak een boel mokken met gekke opdrukken, die je ooit cadeau hebt gehad of ergens gratis bij kreeg. Doe jezelf een plezier en gooi ze weg (of bewaar er hooguit 1 of 2), ze matchen toch niet bij de rest van je spullen.

3. Messen die je nooit gebruikt
Door de jaren heen verzamel je een hoop keukenmessen, maar zelfs een professionele kok heeft er niet meer dan 3 tot 5 nodig. Bewaar dus een schilmesje, een broodmes en een groot koksmes, en eventueel nog een extra setje, maar doe de rest van je overbodige messen de deur uit.

4. Gadgets die je nooit gebruikt
Je hebt met sinterklaas of kerstmis vast ook wel eens een keukengadget gekregen, denk aan een chocoladefonduesetje, een pastamaker, een wafelmaker, een ijsmachine of een broodbakapparaat. Gebruik je zo’n gadget minder dan 3 keer per jaar en neemt het veel ruimte in beslag? Hup, zet ‘m op Marktplaats of breng het naar de kringloopwinkel. Je kan namelijk ook gewoon chocoladefondue in een pannetje maken en brood bakken in de oven.

5. Je overschot aan Tupperwarebakjes
Je hebt echt niet 8 verschillende maten en vormen Tupperwarebakjes nodig. Hoe meer verschillende bakjes je hebt, hoe lastiger het is om ze netjes te stapelen en op te ruimen. Kies daarom 2 maten uit die je handig vindt en veel gebruikt, en zorg dat je van die maat zo’n 5 of 6 bakjes hebt. De rest mag weg uit je keuken, wellicht kun je ze nog ergens anders in huis goed gebruiken.

6. Plastic boodschappentasjes
Puilt jouw keukenkastje uit van de plastic boodschappentasjes, die je bewaart om ze ooit nog eens te gebruiken? Dat is heel milieubewust, maar je hebt echt niet 25 tasjes nodig. Bewaar 4 grote tasjes en 3 kleintjes, en gooi de rest weg. Eventueel kun je er nog een paar in je achterbak leggen, zodat je er altijd eentje bij je hebt.

7. Alles wat je gratis hebt gekregen
Bewaar jij ook altijd de eetstokjes, pakjes sojasaus, plastic saladevorken en ingepakte servetjes die je gratis bij je bezorgmaaltijd krijgt? Niet doen! De volgende keer dat je eten bestelt krijg je die spullen er namelijk wéér gratis bij.

De artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Prima.co.uk. Beeld: Istock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 58: “Ik voel me verdrietig, verward, opgelucht en verliefd. Een onmogelijke cocktail”

Maartje

Het stomende-seks-moment eindigt in een openhartig gesprek, waarin Maartje toegeeft dat Vera net te vroeg in haar leven komt, en dat Vera haar op haar beurt alle tijd gunt voor het goed oplossen met haar gezin.

Zullen we vanavond wandelen? app ik naar Suus. Ik heb behoefte aan klankborden en nu de kroegen dicht zijn, kunnen we nergens anders rustig praten zonder meeluisteraars. Bovendien praat het lopend wel lekker. Om 20.00 uur spreken we af op het hoekje bij de kerk. We lopen de lichtjesroute, een

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien