Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Helemaal in de kerstsferen? Dít zijn de 8 leukste kerstfilms allertijden

Trek die foute kersttrui maar uit de kast, pak een deken erbij en zet de kersthapjes op tafel – oké, genoeg clichés nu. Onderstaande kerstfilms zitten er volgens Superguide vol mee, maar geven je wel dat ultieme ‘Holiday’-gevoel!

Hier een lijstje van de 8 leukste kerstfilms:

Advertentie

The Polar Express
Werkelijk alle kerstclichés scheuren in sneltreinvaart voorbij in The Polar Express. Vriendschap, moed, ‘the Christmas spirit’. In deze geanimeerde klassieker uit 2004 maakt dat allemaal niks uit: het zal voor veel millennials hun favoriete kerstfilm zijn.

Tom Hanks waagde zich aan een monsterklus en sprak maar liefst zes stemmen in! Niet alleen van de held van het verhaal, maar ook van de kerstman zelf. En ook al houdt de animatie tegenwoordig niet echt stand: onze kerst is in ieder geval nooit compleet zonder een ritje in de Polar Express, op weg naar de Noordpool.

How The Grinch Stole Christmas
Jim Carrey zette met How The Grinch Stole Christmas zijn zoveelste memorabele rol neer en deze was hier en daar nog vrij eng ook, zeker voor kids. Toch verandert De Grinch langzaam maar zeker van een chagrijnig groen monster dat kerst wil verpesten, in een empathische lieverd. De voice-over van Anthony Hopkins is daarnaast perfect.

De animatieversie die momenteel in de bios draait, met Benedict Cumberbatch’ zwoele en gemene stemgeluid, is een stuk beter en verfijnder dan de Jim Carrey-versie. Toch haalt-ie het bij lange na niet als het gaat om gevoelens van pure nostalgie die we hebben bij deze live-action-variant.

Elf
In Elf zien we Will Ferrell op zijn aller-allervrolijkst. Het grote mensenkind Buddy, die door elven werd opgevoed, reist van de Noordpool naar de Verenigde Staten, op zoek naar zijn ware identiteit. Die zoektocht en de daaropvolgende New York-cultuurshock is hilarisch!

 

View this post on Instagram

 

My favorite #elf #elfthemovie #burping #christmasmovie

A post shared by Debbie J. (@debbiej954) on

Love Actually
We zetten eerder al uiteen waarom Love Actually een meesterlijke film isMeerdere keren zelfsLove Actually geeft je álles wat je met kerst nodig hebt. Een zoetsappige playlist, een vleugje Rowan Atkinson, die bordjesscène met Andrew Lincoln én Hugh Grant als Prime Minister. Genieten!

 

View this post on Instagram

 

#Regram @workingtitlefilms ・・・ 15 years of ‘The Signs’ #LoveActually15 #loveactually

A post shared by Universal Pictures UK (@universalpicturesuk) onThe Holiday
Als het om romantische kerstfilms gaat, is alleen Love Actually beter. The Holiday tikt ook weer alle must-haves af en heeft ook een monstercast met Jack Black en Jude Law als knappe mannen en Cameron Diaz en Kate Winslet als onnavolgbare leading ladies die van huis switchen (een van die huizen stond zelfs te koop).

Die Hard
We nemen deze ook gewoon mee! Dé actiefilm waar alle actiefilms die erna kwamen wel iets van hebben gestolen: Die Hard, over überheld John McClane versus een stel Duitse terroristen.

Niets is zo hardnekkig als de online discussies die rond kersttijd weer opduiken over de eeuwenoude vraag of Die Hard nu een kerstfilm is of niet. Dit is gewoon een gevalletje ‘boeiend’: wie bepaalt wat wel en niet een kerstfilm is? Deze komt wat ons betreft aardig in de buurt: het verhaal speelt zich tenslotte af rond kerstavond!

The Santa Clause
Wanneer Scott Calvin per ongeluk de kerstman vermoordt, moet hij noodgedwongen zijn plek innemen. Want ja, dat is wel het minste dat je kunt doen wanneer je een mythische figuur van epische proporties koud maakt.

 

View this post on Instagram

 

we love the best christmas movies! 🎅🏻🤶🏻 dt: everyone ac: mine ——- merry christmas to all who celebrate it! ❤️💚

A post shared by maria (@dharmastark) on

Tim Allen, die we nu vooral kennen als de stem van Buzz Lightyear, maakt van The Santa Clause een onvergetelijke en klassieke kerstfilm door zijn norse performance van een vader die de kerstman helemaal niet wil zijn. Ondanks dat het plot nogal luguber is en de special effects niet meer te verteren zijn, adviseren we toch om The Santa Clause een kans te geven.

Home Alone
Elk kind droomde er ooit van om Kevin McCallister te zijn en Macaukay Culkin flikte het gewoon! Lekker alleen thuis als 8-jarig kind is leuk en aardig. Totdat je vol zit van de pizza en twee boeven het op je huis voorzien hebben. Home Alone is elk jaar weer genieten, ook al is het voor de 143ste keer.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide. Beeld: Instagram, BrunoPress

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien