Nieuw! Natuuragenda van Marjolein Bastin 2018

8 tips om gemakkelijk te besparen met kinderen in huis

Kinderen die zich al vroeg bewust zijn van de waarde van geld, komen op latere leeftijd minder snel in de financiële problemen. Leer ze daarom, nog voor ze het nest verlaten, besparen met deze 8 handige tips.

Libelle samen met KPN

1. Spelletjes en speelgoed lenen en ruilen
Bespaar geld door speelgoed en spelletjes van anderen te lenen. Adressen voor leenspeelgoed bij jou in de buurt vind je online, of ruil onderling met andere gezinnen in de buurt.

2. Thuis een feestje van het avondeten maken
Met het hele gezin uit eten gaan kan erg duur zijn. Een leuk alternatief is om er thuis een feestje van te maken: kies met de kinderen een aantal gerechten uit en maak het samen klaar. Laat hen ook de menukaarten knutselen en dek de tafel opperst chique. Voor je het weet is dit feestelijke diner een jaarlijks traditie.

3. Slimme tip voor je telefoonrekening
Kijk je iedere maand weer met dichtgeknepen ogen naar telefoonrekeningen die binnen komen? Stap als gezin over op KPN Compleet, zodat je niet langer voor verassingen komt te staan. Iedereen uit het gezin kan dan gratis en zorgeloos met elkaar bellen, ontvangt dubbel zoveel data én (helemaal mooi!) ieder gezinslid krijgt ook nog eens elke maand € 5,- korting op zijn of haar telefoonrekening. Een slimme tip waarmee je jaarlijks ontzettend veel bespaart. Kijk voor nog meer voordelen, voorwaarden en aanmelden op www.kpn.com/compleet.

4. Koop kleding in de uitverkoop
Koop kleding voor het hele gezin in de uitverkoop en markeer de jaarlijkse grote sales in je agenda. Bijvoorbeeld de januari-uitverkoop, na de feestdagen. Dit is hét moment om een mooie winterjas te scoren met dikke vette korting, die meerdere seizoenen meegaat. Wees er snel bij voordat de leukste exemplaren en de beste maten al zijn weggekaapt. Een absolute aanrader: de Belgische ’solden’ in Antwerpen.

5. Minder lang douchen
Wist je dat van alle mensen in Nederland de pubers veruit het langst onder de douche staan? Als je het bij elkaar optelt brengen ze maar liefst 3 dagen per jaar onder lopend warm water door. Gemiddeld kun je als gezin € 80,- per jaar besparen als iedereen niet langer dan 5 minuten doucht.

6. Koop meubels bij de kringloopwinkel
Is de oudste uit zijn of haar kinderkamer gegroeid of wordt het tijd voor een meer volwassen stulpje? Neem de kinderen mee naar de kringloopwinkel. Een leren stoel of grote spiegel is precies wat de kamer nodig heeft. Ook leuk: scheur pagina’s uit tijdschriften en lijst deze in om aan de muur te hangen.

7. Creëer je eigen thuisbioscoop
Dan kun je zelf bepalen naar welke film je wilt kijken en wanneer. Beleef deze winter extra kijkplezier voor het hele gezin met KPN Compleet. Zo kun je met KPN Compleet met Interactieve TV kiezen uit FOX Sports Eredivisie, het Pluspakket of het Kidspakket. Wat dacht je van Disney Junior, E! Entertainment, Family7 of Animal Planet? Elke kalendermaand kun je kosteloos het zenderpakket wisselen. En zie dan nog maar, met gratis extra zenders, series en films, het huis uit te komen.

8. Huishouden
Was zo nu en dan het servies af of hang de was wat vaker aan de lijn. Zo wordt niet voor elk wissewasje de vaatwasser of droger aangezet. Op deze manier bespaar je niet alleen geld maar leren de kinderen ook om hun steentje bij te dragen in het huishouden.

logo-kpn

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien