Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Zo krijg je een aangekoekte pan binnen een handomdraai schoon

Een aangekoekte pan weer laten blinken, en dat binnen een paar minuten, zonder te schrobben? Het kan! Waarom wisten we dit niet eerder?!

Soms is het eten in de pan zo aangebrand dat je de aangekoekte pan liever weg zou willen gooien dan uren te gaan schrobben. Maar met deze handige keukentruc heb je ‘m binnen een paar minuten weer als nieuw. Zonder weken of tot aan je ellebogen in de vettigheid te zitten.

Advertentie

Het enige dat je nodig hebt is wat azijn, baking soda en water. Baking soda is een van de magische ingrediënten die ervoor zorgt dat het zo gepiept is.

Wat heb je nodig? 
– 240 ml (1 cup) azijn
– 2 lepels (tbsp) baking soda/zuiveringszout
– 240 ml (1 cup) water

Wat moet je doen? 
1. Vul de aangebrande pan met water tot de bodem bedekt is en voeg het azijn toe.
2. Breng aan de kook en haal de pan van het vuur.
3. Voeg baking soda/zuiveringszout toe en laat het sissen en sudderen. Was de pan en veeg de laatste restjes weg.
4. Zijn er hierna toch nog aangekoekte plekken over, maak dan een ‘dikke pasta’ van baking soda een een paar druppels water en smeer dat bovenop de aangekoekte plekjes. Laat even intrekken. Als je de pasta verwijdert, moeten ook de laatste restjes zó meekomen.

In de video hierboven zie je nog andere handige pannen-schoonmaak-trucs 😉 

Bron: DailyMail. Beeld: iStock 

Meer tips & tricks voor het huishouden? Volg Libelle Houdt Huis op Facebook!

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien