Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit is waarom je de afwas niet moet voorspoelen voordat je het in de vaatwasser stopt

Veel mensen spoelen de vieze borden, pannen en bestek eerst af voordat ze die in de vaatwasser doen. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Afwas móét vuil zijn als je wilt dat het wasmiddel z’n werk doet. Bij teveel schone borden kunnen de enzymen nergens aan vastkleven. Laat dat restje jus of saus dus juist in de pan zitten. Gooi grotere resten zoals stronken bloemkool en pizzakorsten wel eerst even in de prullenbak, anders is het vaarwel vaatwasser.

Advertentie

Bespaar je de moeite
Nieuwe vaatwassers zijn een stuk slimmer geworden. Uit onderzoek blijkt dat je borden niet schoner worden als je ze eerst afspoelt.  Dus bespaar jezelf de moeite. Behalve als je een oud ding hebt, want die zijn niet altijd even betrouwbaar.

Minder water
Het zal je misschien verbazen, maar een afwasmachine verbruikt veel minder water dan wanneer je zelf met een borstel in de weer gaat. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Een pannetje met havermout kun je beter eerst afspoelen als je de vaatwasser niet direct aanzet.

Meer tips & tricks voor het huishouden? Volg Libelle Houdt Huis op Facebook!

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien