Exclusieve artikelen en onbeperkt puzzelen voor € 2,99 per maand

Zoek binnen:

Update: alarmnummer inmiddels weer bereikbaar, maar zó bereik je de politie bij storing

Het alarmnummer 112 was maandagmiddag ineens niet meer te bereiken. De reden bleek een grote landelijke storing bij onder andere telefoonaanbieders KPN, Telfort en Vodafone te zijn. Dit meldt politie Oost-Nederland.

Update 19:30 uur:
De storing is grotendeels voorbij. KPN meldt dat het telefoonverkeer grotendeels is teruggekeerd. Ook 112 lijkt weer volledig bereikbaar. “We bekijken nu of alle diensten van KPN weer werken”, zegt een woordvoerder. Het telefoonverkeer komt inmiddels weer op gang.

Advertentie

De storing was gaande sinds 15:45 uur. Op website allestoringen.nl stroomden er allerlei meldingen binnen van mensen die problemen hadden met bellen.

Update 17:15 uur
Er is een alternatief telefoonnummer in het leven geroepen om de hulpdiensten ondanks de storing alsnog te kunnen bereiken. Mensen die met spoed hulp nodig hebben kunnen bellen met telefoonnummer 088-6628240.

Grote storing
Veel mensen willen met hun klacht contact opnemen bij de klantenservice van hun telefoonaanbieder. RTL Nieuws meldt echter dat de klantenservice van KPN onbereikbaar is, waardoor er geen duidelijkheid gegeven kan worden over de duur van de storing.

Alarmnummer bereiken
Aangezien deze grote storing ook het alarmnummer treft, kunnen de gevolgen ervan groot zijn. Want het bereiken van de politie, brandweer of ambulance is plots onmogelijk. Toch is er een manier om alsnog met de alarmdiensten in contact te komen.

WhatsApp
Op Twitter meldt de politie van Deventer: “In verband met de landelijke 112 storing adviseert de politie om spoedeisende meldingen via de social media kanalen te doen, zoals Facebook Messenger van de politie in die plaats. Er komt zo snel mogelijk een WhatsApp nummer beschikbaar.” Er wordt opgeroepen het bericht op Twitter zo vaak mogelijk te delen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws NOS.  Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien