Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Altijd al een Center Parcs-huisje willen hebben? Dat kan nu gewoon

Is Center Parcs één van jouw favoriete vakantieparken om te verblijven? En droom jij al jaren van je eigen vakantiehuisje? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Center Parcs verkoopt namelijk alle woningen van vakantiepark de Eemhof in Zeewolde, wat betekent dat je zomaar eigenaar zou kunnen worden van je eigen Center Parcs-huisje.

Je moet er natuurlijk wel wat geld voor over hebben, want de prijzen van de woningen variëren van 179.000 tot 415.000.

Advertentie

Bijzondere regels
Helaas zit er wel een grote maar aan de aankoop van zo’n huisje. Je kunt er namelijk niet zelf gratis in gaan wonen of logeren. Het huis wordt meteen voor 15 jaar gehuurd door moederbedrijf Pierre & Vacances, zo legt Enrico de Koster uit. Hij is directeur vastgoed bij het internationale bedrijf, verantwoordelijk voor Nederland, België en Frankrijk.

Andere constructie
“Wie op vrijdag denkt: goh, even naar mijn huisje, dat kan niet”, vertelt De Koster. “Dat is een heel andere constructie. En het zou ook een beetje raar zijn. Wie een huis koopt in Amsterdam om te verhuren, kan ook niet opeens tegen zijn huurder zeggen: ik kom vannacht slapen.” Wat je dan wel krijgt? Een zogeheten ‘Friends-voordelenpakket’. “Dit is een pakket specifiek voor eigenaren. Hiermee kun je tegen hogere kortingen bepaalde dingen boeken binnen het bedrijf,” aldus Koster.

Opbrengst
En dan zijn er natuurlijk ook nog de inkomsten die je vergaart met het verhuren van je huisje. Als je huiseigenaar krijg je een huuropbrengst van 4,75 procent terug, gecorrigeerd voor inflatie en over een periode van 15 jaar. De huuropbrengst stijgt dus met de economische groei mee, maar daar zit wel een grens van 1,5 procent inflatie op. “Is de inflatie hoger dan dat, dan houdt het op”, aldus De Koster.

Als je dus een huisje van 179.000 euro koopt, kun je hier over een periode van 15 jaar een bedrag van 127.500 euro aan overhouden.

De verkoop van de vakantiehuisjes start op 18 mei. Onlangs werd de verkoop van de huisjes van Center Parcs in Zandvoort gestart, daar zijn nog maar een paar woningen te krijgen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock, Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien