Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Eíndelijk een goed gesprek: deze app vertaalt kattengemiauw naar mensentaal

Of het nu een krijsende, zeurende, lange of korte ‘miauw’ is: je kat probeert je iets te vertellen, maar wát? De nieuwe smartphone-app MeowTal vertaalt het kattengemiauw naar makkelijk te begrijpen, Engelstalige zinnen.

Met de app kun je specifieke miauwgeluiden opnemen die je later met de app kunt ontrafelen.

Advertentie

‘Ik heb honger!’

De geluiden kunnen worden vertaald naar 13 verschillende basiszinnen, waaronder ‘geef me eten’, ‘breng me naar buiten’ en ‘laat me met rust’. De app zal naar verwachting alsmaar beter worden, omdat het als het ware ‘leert’ dankzij kunstmatige intelligentie.

Persoonlijk profiel

MeowTalk is gemaakt door een voormalig Amazon-softwareontwikkelaar en is te downloaden voor iOS en Android. Op de app kun je een persoonlijk profiel aanmaken voor een eigen database vol persoonlijke miauwen. Onderzoek heeft namelijk laten zien dat katten geen universele taal hebben. Elke miauw van een kat is uniek. Hoe meer geluiden je van jouw poes of kat opneemt, hoe beter de app geluiden gaat herkennen en hoe makkelijker ze kunnen worden vertaald.

Nieuwe app downloaden? Techvlogger Nina legt het uit

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: BBC. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien