Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Appen op de fiets? Zó hoog is de boete daarvoor vanaf nu

Nog even snel dat appje afmaken of switchen naar een ander nummer zodra je op de fiets springt: wie zich er nog regelmatig schuldig aan maakt, denkt er vanaf nu wel twee keer over na.

Zonde
Want wie na 1 juli al append op de fiets wordt betrapt, riskeert een boete van 95 euro. En daar komen de administratiekosten ook nog eens bovenop. Misschien denk je nu: dat valt nog mee, maar het is tóch zonde van je geld.

Advertentie

Bekeuring
In Amsterdam is de daad meteen bij het woord gevoegd en heeft de politie zondagnacht al zes bekeuringen uitgedeeld. En hoewel ze geen grootschalige controles gaat houden zoals regelmatig gebeurt bij het checken op fietsers zonder licht, wordt er wel extra opgelet.

Gevaarlijk
Maar hoe gevaarlijk is appen op de fiets nou echt? Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur neemt de kans op een ongeluk flink toe als je niet op het verkeer let. Dat snappen we natuurlijk allemaal wel, maar tot nu toe is nog niet wetenschappelijk bewezen hoe onveilig appen op de fiets daadwerkelijk is. Echt gevaarlijk of niet; je kunt nu toch maar beter eerst even van je fiets stappen voordat je je mobiel in de hand neemt om dat ene appje even af te maken.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: Hartvannederland.nl, AT5 & NOS. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien